NOGOMET

Škoro za Avaz Sport: Nije isto voditi fabriku ili agenciju i fudbalski klub

A. Dr.

21.3.2018

- Razočaran sam, prije svega, kao navijač Fudbalskog kluba Sarajevo. Žao mi je zbog onoga što se dešava s klubom, ne samo u ovom prvenstvu. Ništa bolje nije ni već skoro tri sezone, nema trofeja, nema napretka, Sarajevo nije velika, pozitivna priča.

Ne nazire se bolja budućnost, mada ja, naravno, želim da dođu ljepša vremena – kaže u razgovoru za “Dnevni avaz” Alen Škoro, jedan od najboljih poslijeratnih fudbalera Sarajeva i domaćeg prvenstva.

Ljubimac navijača 

Škoro je u prošloj deceniji bio ljubimac armije bordo navijača, majstor fudbalske igre, a sada je samo jedan od onih koje boli na koje je grane spao klub.

- Da neko ne pomisli kao, evo, hoće Alen u klub. Odmah da naglasim, nemam nikakvog interesa osim što volim Sarajevo. U potpunosti sam posvećen porodici i rijetko idem na utakmice. Bio sam, ipak, na meču protiv Slobode, jer sam slušao kako Sarajevo igra loše. Nisam vjerovao u to dok nisam stigao na Koševo. Ono što sam vidio je totalni amaterizam – govori Škoro te naglašava:

- Ekipa ima najbolje uvjete, a nisu u stanju to opravdati rezultatima. Ovo će biti treća sezona u kojoj Sarajevo nije konkurentno za titulu, a to je previše. Svi odgovorni u klubu moraju znati da ima i drugih poslova. Nije isto voditi fabriku ili agenciju i fudbalski klub. Njih zanima samo konačni finansijski bilans, a to nije dovoljno. Ako nema rezultata, razlaz je neminovan, ko god da je u pitanju.

Veliki promet

Upravo od Škore Sarajevo nije stvorilo igrača koji je bio zvijezda, lider ekipe, ljubimac navijača... I oni koji su možda imali potencijal da to ostvare, kratko bi se zadržali na Koševu, jer su odlazili prebrzo i za “velike” pare.

- Koliko je fudbalera prošlo kroz koševsku svlačionicu u proteklih pet-šest godina… Desetine i desetine. Malo je koji ostavio traga, većina njih bili su “polovnjaci”, a mladima se šansa daje na kapaljku. Sarajevo je najbolje igralo kad su ekipu činili igrači iz omladinskog pogona – ističe Škoro.

Poniženje je zadovoljiti se trećim mjestom

- Ulazak malezijskog biznismena Vinsenta Tana u klub dočekan je euforično. Sad vidim da su mnogi nezadovoljni činjenicom da Tan, odnosno njegovi predstavnici u bordo klubu, nemaju ambicija da Sarajevo bude vodeći klub Bosne i Hercegovine.

Zadovoljavati se izlaskom u Evropu, odnosno osvajanjem famoznog trećeg mjesta, poražavajuće je za bordo porodicu – smatra Škoro.

Gdje je Husejinović

- Nije mi jasno da fudbalski znalac Said Husejinović ne dobiva veću priliku.

Znam da su ga pratile povrede, ali Said je skoro dvije godine na Koševu i ne mogu shvatiti da ga treneri, fizioterapeuti, ljekari... nisu učinili sposobnim da igra. Nešto tu nije uredu – Škorine su riječi.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.