NOGOMET

Vojvodić : Borac vrijedi mnogo više od trenutnog položaja

S. KOTARAŠ

21.3.2018

Nakon što je mladi stručnjak iz Bosanske Gradiške Igor Janković podnio neopozivu ostavku na mjesto šefa stručnog štaba te ekipu Borca u Doboju kod Kaknja u meču protiv Mladosti (0:2) vodio Marko Maksimović, na Gradskom stadionu pronašli su rješenje i novog stratega.

Sve je dogovoreno s Darkom Vojvodićem, koji bi već u četvrtak trebao da odradi prvi trening s novom ekipom, a dan poslije da potpiše ugovor i bude predstavljen javnosti. 

Što se tiče obaveza koje preuzima kao trener banjalučkog premijerligaša, Vojvodić ističe da se ne boji posla i izazova koji sa sobom nosi.

- Obavio sam razgovor s ljudima iz Borca i mogu vam reći da je 99 posto sve dogovoreno. Generalno, sve što je trebalo da se dogovori, mi smo utanačili, u četvrtak bih trebao da izađem na teren i odradim prvi trening, a dan poslije i da potpišem ugovor.

Utanačili smo saradnju do kraja prvenstva, a onda, ukoliko sve bude uredu, razgovarat ćemo i o njenom produžavanju. Što se tiče ekipe, odlično je poznajem. Gledao sam Borac u više navrata, upoznat sam i s igračkim kadrom i odgovorno tvrdim da ova ekipa vrijedi mnogo više nego što to njen trenutni položaj pokazuje. Znam stanje u klubu, niko nije ni pokušao da mi nešto uljepšava. Dat ću sve od sebe da Borac počne da igra onako kako treba – istaknuo je Vojvodić.

Inače, Vojvodić je u jesenjem dijelu sezone sjedio na klupi federalnog ligaša Sloge iz Siminog Hana, a u karijeri je trenirao i GOŠK, Zvijezdu Gradačac, Travnik, Slaviju, Radnički iz Lukavca, Slobodu i zvorničku Drinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.