NOGOMET

Musemić: Ovo su teški dani za nas

A.Dr.

22.3.2018

Niko ovih dana ne bi bio u koži Husrefa Musemića. Živi možda i najteže trenutke u četiri decenije dugoj fudbalskoj karijeri. Ekipa Sarajeva je u velikoj krizi, samo pet bodova u šest kola grozan je učinak, navijačima je muka pogledati tabelu… Uprkos problemima, Musemić je otvorio dušu za “Dnevni avaz”.

Šest bodova

- Dešava mi se da se probudim noću i pitam se šta nam se dešava. Imam 57 godina, četiri decenije sam u fudbalu, skoro dvije kao trener, imao sam uspjeha, trofeja, velikih pobjeda…  

Ovo su teški dani, pojedini fudbaleri su plakali nakon poraza u Bijeljini. Nismo bili loši protiv Radnika, ali džabe. Ne može više pod kožu, sve se sručilo nas, ali život nije stao. Ovakve stvari se dešavaju i većim klubovima, boljim ekipama i uspješnijim trenerima.

U krizi smo, nedostaje nam barem šest bodova i za taj učinak odgovorni smo samo ja, moji saradnici i igrači. Klub funkcionira, i to dobro. Zato mislim da Alen Hujić nije trebao dati ostavku na mjesto predsjednika Odbora direktora. Peti put sam trener na Koševu i moram istaknuti da u ovom mandatu imamo najbolje uvjete za rad, redovna primanja, možda i prevelika… – govori Musemić.

A u decembru je sve izgledalo tako obećavajuće. Zaostatak za vodećim Željezničarom iznosio je samo šest bodova, danas je 14, bilo se izjednačeno sa Širokim Brijegom, zatim su uslijedile pripreme u Antaliji, pobjede nad jakim protivnicima, učesnikom grupne faze Lige prvaka... Gdje je, onda, problem?

 Naše greške

- Uh, mnogo se toga izdešavalo u međuvremenu. Nisam ja tek tako govorio da će nam se obiti o glavu odsustvo Elvisa Sarića, Mersudina Ahmetovića i Almira Bekića kad su s reprezentacijom bili u Americi. Sarić se po povratku razbolio, Ahmetović se poslije povrijedio, Anel Hebibović se povrijedio protiv Slobode... Sve su to bitni igrači za naš tim.

Naravno, bilo je i grešaka stručnog štaba i ne bježim od toga. No, znam da u radu nismo ništa eksperimentirali. Igrači su izgubili samopouzdanje, ne podnose pritisak. Ja im ne zamjeram mnogo šta, osim jedne stvari. Kad smo odigrali prvu lošu utakmicu, rekao sam da će, ponove li to i u narednom susretu, početi duga loša serija. Nažalost, bio sam u pravu – ističe Musemić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.