NOGOMET

U Borac stižu Abdulai i Mihael Modić

S.K.

22.3.2018

Na Gradskom stadionu odlučili su da, nakon što su riješili problem šefa stručnog štaba, dodatno pojačaju igrački kadar za predstjećih osam kola Lige za opstanak.

U Borcu očekuju da im se u roku od nekoliko dana priključe ofanzivni vezni igrač Mihael Modić (20), rodom iz Kotor-Varoši, koji je prošao kompletnu omladinsku školu italijanskog Milana. Uz njega, crveno-plavi dres trebao bi obući i mladi napadač iz Gane Mohamed Abdulai (19), koji je još zimus sve dogovorio s čelnicima Borca, ali se ovaj transfer, zbog administrativnih problema, realizira tek sada.

- Očekujemo dolazak Mohameda Abdulaija do kraja sedmice. On je još u zimskom prijelaznom roku trebao da dođe u Banju Luku, ali ga je tada spriječila radna dozvola. Sad je sve riješeno i nadamo se da će do meča s GOŠK-om steći pravo nastupa za nas – rekao je Vico Zeljković, potpredsjednik Borca.

Kad je u pitanju Modić, on ima čiste papire pa bi u Borac došao kao slobodan igrač. Inače, njegov brat Andrej također se vratio u BiH i sada je član sarajevskog Željezničara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.