NOGOMET

Prosinečki: Igrat će mi oni koji žele igrati za Bosnu i Hercegovinu

Avaz Sport

28.3.2018

Pobjeda, dva remija i poraz - to je učinak Roberta Prosinečkog na klupi Bosne i Hercegovine, u poslu koji je najveći izazov njegove karijere. Jučer je BiH bez pogodaka odigrala susret sa Senegalom u Lavru, a „Žuti“ se hrvatskim medijima javio oduševljen.

- Imamo velike ambicije. Na turneji u siječnju, kada sam tek preuzeo Bosnu, nisam mogao računati na strance već samo na igrače iz domaće lige te na U-21 reprezentativce. Čak i tako oslabljeni, odlično smo odradili posao. S Amerikancima smo odigrali bez golova, a od jakog Meksika izgubili smo 1:0. U ovom ciklusu prvi sam put imao sve najbolje na raspolaganju i oduševljen sam viđenim. Protiv Senegala odigrali smo 0:0, a Bugare smo dobili u gostima. Kada u momčadi imaš Pjanića i Džeku, znaš što možeš napraviti. Naš cilj su kvalifikacije za sljedeći Euro, imamo velike ambicije i bilo koji rezultat osim plasmana na EP smatrat ću ogromnim podbačajem.

Ne petlja se u politiku, iako su ga u nju uvukli već u kampanji za izbornika.


- I ovako imamo odličnu ekipu i mlade koji dolaze i koji već sada mogu igrati za A selekciju. Ne znam kakva je praksa bila kod mojih prethodnika, ali ja moliti neću nikoga. Baš me briga je li netko Srbin ili Hrvat. Igrat će mi samo oni koji žele igrati za BiH, govori Prosinečki.

Govoreći o „Vatrenima“, Prosinečki je godinama bio dobri duh reprezentacije i kritičar onih koji su je prisvojili. Davno je rekao što misli, ali danas priziva pozitivne misli i poručuje:

- Za Hrvatsku se ne bojim. Imamo sjajnu momčad, uz Argentinu najbolju u grupi, i sve osim prolaska skupine bio bi velik podbačaj. U nokaut fazi može se dogoditi sve. Kad sam čuo da je Peru pobijedio Hrvatsku 2:0, nisam mogao vjerovati, a onda taj isti Peru još uvjerljivije pobijedi Island. Ako prođemo grupu, nije isto hoće li nas dočekati Francuska ili netko drugi. Pomalo, ono što nam sada treba je dobra atmosfera – rekao je Prosinečki za hrvatske medije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.