NOGOMET

"Valter Cup" na Dan grada Sarajeva: Stižu Inter, PAOK, Zvezda, Dinamo...

A. M.

4.4.2018

Na Dan grada Sarajeva, 6. aprila, Škola fudbala Valter Sarajevo, organizirat će 1. Međunarodni fudbalski turnir "Valter Cup 2018", koji će okupiti mlade fudbalere iz Bosne i Hercegovine i osam evropskih zemalja.

Među učesnicima turnira su milanski Inter (Italija), turski Galatasaraj, Bursaspor, Kasimpaša, grčki PAOK, ruski CSKA Moskva, hrvatski Dinamo i Istra, slovenski Domžale, HIT Gorica, srbijanska Crvena zvezda, Vojvodina i Mladost. Našu zemlju će predstavljati Sarajevo, Željezničar i domaćin Valter.

Adis Junuzović, direktor ŠF Valter, podsjetio je da je ambasador turnira bh. reprezentativac i igrač Juventusa Miralem Pjanić, a gosti će biti i bivši proslavljeni fudbaleri Elvir Bolić, Dejan Stanković i Ivica Dragutinović.

- Obećavamo da će ovaj turnir svake godine biti sve jači i bolji i sljedeće godine imamo najavu da bi gost u Sarajevu mogao biti i Mančester siti. I ove godine smo imali još tri, četiri respektabilne ekipe koje su zakasnile za prijavu - kazao je Junuzović.

Turnir će se igrati u dvije kategorije, U-13 i U-15 u kampu Fudbalskog kluba Sarajevo u Butmiru. Turnir će trajati do 8. aprila, a ulaz za sve utakmice bit će besplatan.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.