NOGOMET

Kjosevski: Ne treba kriviti Bandića, to se dešava i najvećim golmanima

Z. ŠARIĆ

9.4.2018

Vedran Kjosevski preko noći je postao planetarno poznat, jer se snimak njegovog pogotka s više od 60 metara, koji je Željezničaru donio bod protiv Širokog Brijega, vrtio na fudbalskim kanalima širom svijeta.

Dešava se da golman zabije gol golmanu, ali sa svoje polovine, u posljednjim sekundama utakmice, e to se već može nazvati antologijskim.

Skromni golman Želje, koji je nedavno dobio i poziv za A-reprezentaciju Bosne i Hercegovine, nije se želio razmetati, već prvo što je rekao bila je podrška i utjeha svom kolegi Krešimiru Bandiću. Mladi golman Širokog odlično je branio sve do te, po njega kobne 93. minute, kada ga je lopta nakon udarca Kjosevskog preskočila i završila u mreži.

- Takve stvari dešavaju se i najvećim golmanima, mi smo uvijek zadnji i jedna takva stvar može zamrljati sve ono što smo uradili. Bandić je odličan golman i momak, želim mu sve najbolje. Ne bih previše pričao o tom golu, dogodilo se i to je to, idemo dalje – rekao je 22-godišnji Kjosevski, koji je samo tri mjeseca stariji od svog kolege iz Širokog.

Hoće li upravo Vedranov pogodak i bod koji je donio na kraju biti presudni za osvajanje titule, pokazat će naredne utakmice. Što se tiče meča sa Širokim, uvjerljivo najgore utakmice koju je Željo odigrao, Kjosevski govori:

- Teško je pobijediti nekog protivnika dva puta zaredom, a kamoli četiri puta, posebno tako kvalitetnu ekipu kakva je Široki. Istina je da smo odigrali ispod svog nivoa, ali takve utakmice moraju doći.

Za dva dana slijedi polufinale Kupa BiH protiv Slobode (srijeda, 18 sati), pa su se u Želji već okrenuli tom meču.

- U svlačionici nismo imali previše vremena ni za radost ni za tugu. Jednostavno, tempo je žestok. Već u srijedu na Grbavicu dolazi Sloboda, a onda idemo gradskom rivalu Sarajevu na Koševo. Ko je mislio da borba za prvaka neće biti neizvjesna, prevario se, svaka utakmica je kao finale i najvažnije je što prije zaboraviti ono što je prošlo i okrenuti se narednom meču – kaže čuvar mreže „Plavih“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.