NOGOMET

Futsaleri Centra osvojili Kup Bosne i Hercegovine

Fena

19.4.2018

Ekipa Centra su večeras u Skenderiji u revanš meču finala savladali Mostar SG rezultatom 4:3, a budući da se istim ishodom završio i prvi susret, pristupilo se izvođenju penala gdje su se bolje snašli igrači Centra (7:5).

Mostarci su bolje otvorili meč, te odmah stvorili nekoliko prilika dobrih prilika. Takva igra urodila je plodom kada u 4. minuti pogađa Kahvedžić.

Nakon vodstva Mostaraca, futsaleri Centra su uspjeli zaprijetiti, a domaći igrači do poravnanja rezultata dolaze u 7. minuti preko Radmilovića.

Nakon toga Mostarci su pokušavali šutevima sa distance ali je golman Centra bio raspoložen te odlično branio.

U 13. minuti Centar preokreće rezultat golom Sipovića, a na 3:1 je povisio tri minute kasnije Radmilović koji pogađa iz slobodnog udarca.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena gosti su uspjeli smanjiti na 3:2 preko Kahvedžića i tim rezultatom se otišlo na odmor.

Početkom drugog poluvremena Centar je imao dvije odlične šanse ali ih nije uspio realizirati. Na 4:2 Centar je povisio preko Radmilovića u 27. minuti sjajnim šutem sa distance, da bi dva minuta kasnije De Souza postavio konačan rezultat 4:3.

Pristupilo se izvođenju penala a bolji su bili igrači Centra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.