NOGOMET

Oglasili se iz Želje: Protiv nas se vodi medijska hajka

Avaz.ba

20.4.2018

Nakon medijskih natpisa o susretima Premijer lige BiH koje su izazvale sumnje UEFA-e da se radi o namještenim, iz FK Željezničara su se oglasili saopćenjem koje prenosimo u cjelosti:

Zbog pojednih tendencioznih medijskih insinuacija i netačnih informacija iznesenih na račun FK Željezničar, kojima se želi diskreditirati ugled najtrofejnijeg kluba u BiH, FK Željezničar se obraća navijačima, članovima kluba, sponzorima, prijateljima kluba i cijeloj bh. javnosti.

FK Željezničar je radnički sportski klub bogate tradicije i univerzalnih vrijednosti kojeg apsolutno nije moguće dovoditi u vezu sa “namještanjem utakmica” niti špekulacijama u bilo kom segmentu njegovog poslovanja. To je klub koji se ponosi perfektnom organizacijom, posvećenošću i transparentnim i zakonitim radom, koji ne ostavlja ni promil tolerancije za bilo koji vid devijacija koje se kose sa temeljnim vrijednostima kluba.

Mogući razlog ove precizno tempirane “medijske hajke” je možda baziran na činjenici da je FK Željezničar jedini klub koji se bori za oba trofeja i što mu predstoji izuzetno bitna utakmica u kojoj je glavni sudija Tomislav Čuić, koji se spominje u pomenutim medijskim stupcima, a gdje se insinuira “namještanje utakmica”, kako bi se napravio dodatni pritisak uoči raspleta sezone.

Činjenica da je predstavnik NS/FS BiH demantovao natpise pojedinih medija da se radi o utakmicama FK Željezničar, samo potvrđuje da su na djelu smišljeno plasirane neistine. S tim u vezi, svi mediji koji su plasirali neistinite informacije snosit će posljedice prema važećim zakonima BiH.

Neovisno od prethodno navedenog, podržavamo sve aktivnosti nadležnih organa da konačno podrobnije ispitaju sve utakmice koje se igraju na bh. terenima, a FK Željezničar će sve svoje kapacitete staviti na raspolaganje kako bi istraga bila što uspješnija - stoji u saopćenju tima sa Grbavice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.