NOGOMET

Senad Jahić novi predsjedavajući Upravnog odbora FK Sarajevo

FK Sarajevo

Avaz.ba

25.4.2018

Vanredna sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo održana je u srijedu u hotelu "Malak Regency". Na zasjedanju krovnog tijela sarajevskog premijerligaša imenovan je novi Upravni odbor kluba, te je izvršena rekonstrukcija upravljačke strukture FK Sarajevo.

- Sjednica Skupštine Fudbalskog kluba Sarajevo je protekla u skladu s važećim Statutom i aktima kluba. Prisustovao je dovoljan broj osoba kako bi proceduralno sve odluke bile pravosnažne i donesene promjene u strukturama kluba imaju za cilj da povećaju kvalitet rada po svim svojim segmentima - rekao je Valentin Ilievski, predsjednik Skupštine FK Sarajevo.

U saziv novog Upravnog odbora FK Sarajevo imenovani su stručnjak za bankarske poslove i prodaju Senad Jahić, višegodišnji advokat i pravnik Senad Bilić, te ekspertica za komunikacije i marketing Ema Bukovica.

Upravo će Jahić biti predsjedavajući Upravnog odbora. 

- Hvala delegatima Skupštine kluba na ukazanom povjerenju. Kao neko ko je svoje fudbalske početke napravio u FK Sarajevo, drago mi je što imam priliku da doprinesem radu voljenog kluba. Sarajevo je najveće ime bh. fudbala i moramo uraditi u narednom periodu sve potrebno kako bi naše Sarajevo ponovo bilo na vrhu - rekao je Jahić nakon imenovanja.

- Pred nama je mnogo posla. Želimo rješiti probleme koje postoje u klubu, otvoriti dijalog s navijačima i značajno rekonstruirati sportski odjel kluba, jer ono što svakog navijača kluba najviše zanima jeste rezultat. Bitno je pitanje sportskog direktora i sistema odgovornosti u donošenju odluka vezanih za ostvarivanje sportskog rezultata. Osim toga, tu su i ključni projekti za klub, koje želimo realizirati. Nadam se jednom uspješnom periodu za FK Sarajevo - dodao je Jahić.

Najavio je da će Upravni odbor kluba krajem iduće sedmice održati konferenciju za medije, na kojoj će predstaviti svoj plan i program. 

- Čitav svoj život sam vezan za Fudbalski klub Sarajevo kao navijač, a sada mi je ukazana prilika da pomognem klubu kao član Uprave. Sarajevo danas ne izgleda dobro, klub nije transparentan dovoljno, naš status u domaćem fudbalu nije dovoljno dobar i želim dati sve od sebe kako bi pomogao voljenom klubu koliko god mogu. Sarajevo zaslužuje, može i mora mnogo bolje! - rekao je Senad Bilić, novi član UO FK Sarajevo.

Nadzorni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo činit će predstavnici većinskog ulagača, koji je će u svom djelovanju vršiti nadzor nad radom ostalih segmenata kluba, a čine ga Ken Čo (Choo), Lim Meng Kvong (Kwong), te Ngujen Hoai Nam (Nguyen).

Drago mi je što je Skupština prošla u skladu sa Statutom kluba. Novom rukovodstvu kluba želim puno sreće u radu. Naša želja jeste jako Sarajevo. Zadovoljni smo razvojem Akademije, uspjesima mladih igrača i nadam se da će i prvi tim našeg kluba ostvarivati bolje rezultate. Koristim priliku da navijače i zaljubljenike pozovem na zajedništvo, jer je ovo klub svih onih koji vole Sarajevo - rekao je Ken Čo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.