KOŠARKA

Ministar Kurić s pobjednicama Kupa BiH u košarci

A. S.

12.5.2017

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić (SBB) upriličio je danas prijem za košarkašice kluba "Play Off" i njihove trenere Gorana Loju i Armina Šećerovića. 

Ovaj sarajevski košarkaški klub je 30. aprila ove godine osvojio titulu pobjednika Kupa Bosne i Hercegovine, a nakon toga su se plasirale u Finale prvenstva u BiH, gdje brane titulu prvaka. Plasmanom u ovo finale su po peti put stekli pravo nastupa u WABA ligi, odnosno u ženskoj Jadranskoj liga za narednu sezonu.

Uz čestitke, ministar je izrazio podršku ovom klubu, jednom od najtrofejnijih u Kantonu Sarajevo. Rekao je da sigurno zaslužuje veću podršku ne samo Kantona već i drugih nivoa vlasti te društveno odgovornih privrednih subjekata.

U redovima ovog kluba okupljene su djevojke iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, od Sarajeva, Tuzle, Vlasenice pa do Bijeljine, Cazina, Maglaja koje se s uspjehom u Sarajevu školuju ali i ostvaruju vrhunske sportske rezultate.

Boje kluba s uspjehom brane: kapiten Anđela Delić, Nikolina Delić, Nikolina Džebo, Jovana Marković, Almira Ćato, Iris Starčević, Sandra Azinović,Teodora Čeremidžić, Tea Perić, Mia Kulenović, Ines Čorda, Ena Vujović, Sara Pašić, Sierra Seazer, Nađa Isović i Ines Babić.

- Vi ste predstavnice jednog od najtrofejnijih sarajevskih klubova koji svojim uspjesima ispisuje jednu lijepu priču o zajedništvu koje daje nadu - istakao je ministar Kurić.  

Djevojke iz kluba “Play Off” igraju i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prilikom toga, ministar Kurić je potcrtao kako treba akcentirati rad na jačanju klupskog sporta jer se tako stvara i jaka reprezentacija.

Napomenuo je da novi pravilnik u Kantonu omogućava dodjelu budžetskog novca sportistima i klubovima koji prave rezultate, a ne i onima što se nazivaju učesnicima u sportu, a ne rade ništa.

Trener Lojo naveo je da su oni prvi put od svog postojanja osvojili Kup BiH, te samim tim postigli odlične rezultate.

Ovom prilikom uručio je ministru Kuriću zahvalnicu za podršku koju im Ministarstvo kulture i sporta KS kontinuirano pruža.

Ministar Kurić im je poželio sreću u narednim susretima, te pozvao sve istinske ljubitelje sporta da prisustvuju završnim utakmica koje se igraju u okviru doigravanja za šampionski nastup BiH, saopćeno je iz Press službe KS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.