KOŠARKA

Gašić: I ove sezone želimo napraviti iskorak

A. Bajrić

Piše: E.Sk

14.8.2017

Košarkaši tuzlanske Slobode jutros su započeli pripreme za narednu sezonu u kojoj ih najprije očekuju pretkvalifikacije za Aba ligu 2. Trener Velimir Gašić srdačno se ispozdravljao sa prvotimcima crveno-crnih, koje narednih dana očekuje žestok ritam rada. Uostalom, kako su i naučili otkako se popularni Gaša vratio u Mejdan.

- I ove sezone želimo naprtaviti iskorak. Iskorak je plasman u Aba ligu 2, mada imamo jednu po nas, kompromitirajuću situaciju, jer smo po svim parametrima trebali biti učesnici regionalnog takmičenja, a odlučeno je da igramo dva pretkvalifikaciona turnira. To je razočaravajuće za nas, ali smo prihvatili pretkvalifikacije i to je nešto s čim se suočavamo. Želimo da prođemo dalje – kaže Gašić.  

U ljetnoj pauzi klub su napustili Dewonte Brown i Božo Đumić, još uvijek je nerazjašnjen status Mirze Hrnčića, dok su u Slobodu stigli Ljubomir Čampara, Milan Lužajić i Nikola Silađi.

-Naša strategija i koncept ostaje isti, oslonac na mlade igrače. U reprezentaciji BiH ovog ljeta imali smo pet igrača i taj put je jedini koji Slobodu može i mora vratiti na mjesto gdje objektivno pripada. Ovaj tim će izgarati na terenu, a klub će u svim segmentima nastaviti svoj napredak i progres – kaže Gašić.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.