KOŠARKA

Rapsodija BiH u Slovačkoj, Musa uništio domaćina

Piše: Avaz.ba

16.8.2017

Košarkaška reprezentacija BiH večeras igra protiv Slovačke u okviru pretkvalifikacija.

Izabranici Duška Vujoševića utakmicu igraju pod imperativom pobjede, nakon poraza u Zenici od Švedske, a nakon prvih 10 minuta igre naši mladići igraju sjajno i vode rezultatom 30:22.

U jednom trenutku vodili smo i 12 poena razlike.

U našem timu dominira Musa koji je ubacio 11 poena.

U drugoj četvrtini košarkaši Slovačke su napravili veliku seriju od 8:0 i u jednom trenutku došli do izjednačenja, a bilo je 32:32.

Ipak i tada je na scenu stupio Musa, koji je igrao fenomenalno i sa serijom poena ponovo smo otišli na prednost od 5 razlike, pet minuta prije kraja prvog poluvremena.

Uslijedilo je nekoliko grešaka košarkaša Slovačke, što su naši momci iskoristili i tri minute do kraja prvog poluvremena došli do prednosti od 8 poena.

Do kraja druge četvrtine naši košarkaši su uspjeli uvećati prednost, koja iznosi 55:45.

Treba naglasiti kako je Musa ubacio 18 poena i imao pet skokova.

U trećoj četvrtini naši momci nastavili sa sjajnom igrom, a prednost se iz napada u napad povećavala. Dvije minute do kraja trećeg perioda vodili smo čak sa 24 razlike, a bilo je 77:53.

Musa je nastavio da teroriše koš Slovačke, a u trećem periodu na svom kontu je imao već 24 poena. Treća četvrtina je završila 80:53.

U posljednjem periodu utakmice naši momci su strpljivom igrom čuvali veliku prednost i na kraju sasvim zasluženo slavili u večerašnjoj utakmici rezultatom 92:74.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.