KOŠARKA

Vujošević: Sam sam sebe doveo u ovakvu situaciju

Blic

2.9.2017

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević je prije nekoliko dana napustio VMA i sada se oporavlja u svom domu u Beogradu.

Trofejni stručnjak na svu sreću izbjegao je teže posljedice usljed pojave gangrenoznosti na prstu na nozi kao posljedice višegodišnje borbe sa dijabetesom.


 - Doveo sam sebe u ovakvu situaciju, jer nisam, spoznajom o dijabetesu, na vrijeme počeo da uzimam insulin misleći da je to ne znam ni šta je. Također problemi u Slovačkoj nisu bili samo gangrenozni, nego sam i dobio udarac. U tretmanu sam hiperbaričnom komorom, koju sam počeo da koristim još one godine kada je Partizan otišao na fajnal-for u Pariz i uzeo triplu krunu, poslije NBA turneje kada su igrači bili iscrpljeni pred početak Evrolige, a mnogi ljudi ne znaju za njena i dejstva kiseonika - rekao je Vujošević za "Blic". 

On trenutno iz svog doma posmatra mečeve Evropskog prvenstva, a kada je riječ o reprezentaciji Srbije i njenim šansama na Euorbasketu, kazao je sljedeće: 

- Medalja bi bila veliki uspjeh u ovakvoj situaciji, kada reprezentacija ima toliko povrijeđenih. Niko od favorita nema toliko problema kao Srbija. Srbija nije bez ššansi, ali i bez obaveza ili traženja nečega. Mislim da neki igrači poput Lučića ili Milosavljevića, mogu dobro da iskoriste veću minutažu i priliku. Oni kao i ekipa imaju karakter, moralan odnos prema dresu i obavezama. Treba vjerovati, nadati se, ali i biti svjestan koliko je teško - kazao je Vujošević.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.