KOŠARKA

EuroBasket | Mizerna posjeta u Istanbulu: Na četiri meča 5.345 gledalaca

Avaz.ba

10.9.2017

U istanbulskoj “Sinan Erden areni” juče su odigrana prva četiri meča osmine finala Evropskog prvenstva, ali pred začuđujuće malim brojem ljubitelja košarke.

Eliminacionu fazu otvorio je duel odlične Slovenije i Ukrajine. Ekipa Igora Kokoškova upisala je i šesti trijumf i obezbijedila mjesto među osam najboljih, ali pred svega 730 svjedoka. Ujedno, ovo je bila i najmanja posjeta u subotnjim mečevima. 

Nešto kasnije na teren su izašle reprezentacije Njemačke i Francuske. Velika borba nije izostala, a “panceri” su pred 1.060 gledalaca iznenadili nedorečen tim “Galskih pijetlova”.   Italija je zaustavila finsku senzaciju Laurija Markanena (Lauri Markkanen) i lako obezbijedila četvrtfinalnu vizu. Meču “Azura” i Finaca prisustvovalo je 1.411 gledalaca. 

“Rekordna” posjeta zabilježena je u derbiju dana. 

Unaprijed otpisana Grčka odigrala je najbolju utakmicu na prvenstvu i pred 2.144 navijača eliminirala Litvaniju, aktuelnog vicešampiona Evrope.  Preostali susreti osmine finala igraju se danas: Latvija – Crna Gora (11:30), Srbija – Mađarska (14:15), Španija – Turska (17:45) i Hrvatska – Rusija (20:30). S obrizom na to da će na teren domaća selekcija nema sumnje da će subotnja posjeta od 5.345 gledalaca biti značajno premašena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.