KOŠARKA

Drama u Istanbulu: Slovenija drugi polufinalista

AFP/ Slovenija - Latvija

Piše: S.Me.

12.9.2017

Današnji drugi susret četvrtfinala Eurobasketa pripao je Sloveniji, koja je sa dosta preokreta u ovome meču savladala Latviju rezultatom 103:97 (34:23, 17:32, 25:11, 27:31)

Prva četvrtina pripala je Slovencima koji su furiozno ušli u meč i doslovno napunili koš svog protivnika sa 34 poena, a Latvija je ubacila "svega" 23 poena.

Slovenija u drugu četvrtinu ulazi ležernije nakon velike prednosti iz prve. Tako da Latvija uspjeva da iskoristi to u svoju korist i vraća istom mjerom kao i Slovenci u prvoj četcrtini postigavši 32 poena, naspram 17 poena Slovenije, preokrenuvši tako ukupni rezultat utakmice u svoju korist. Latvija je sa prednošću otišla na poluvrijeme rezultatom 55:51.

U drugom poluvremenu ovog košarkaškog duela, ponovo Slovenija postavlja stvari u svoju korist, treću četvrtinu završava rezultatom 25:11. Ostvarivši veliku bodovnu prednost za posljednju četvrtinu ovog susreta.

Da preokretima nema kraja u ovome susretu pobrinula se Latvija, koja ponovo ubacuje u veću brzinu u odnosu na Sloveniju. Kao da seu se podjelili, da po jedna četvrtina pripadne svakoj od selekcija ubjedljivom prednošću. Ipak, Slovenci su se pribrali pred sami kraj susreta, gdje je u jednom trenutku Latvija prišla na svega jedan pojen razlike.

Slovenci su ipak sačuvali koncentraciju u zadnjim minutama ovog duela i plasirali su se u polufinale Eurobasketa sa rezultatom 103:97.

Slovenija u polufinalu igrat će sa Španijom koja je ujedno i glavni favorit Eurobasketa.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.