KOŠARKA

Sead Bukva za Avaz.ba: Svi koji vole košarku, uživat će večeras

Piše: A. SOKOLOVIĆ

14.9.2017

Dugogodišnji sportski radnik, Sead Bukva, više od 30 godina je prisutan u košarci. 

Jedan je od najrelevantniji košarkaških stručnjaka u Bosni i Hercegovini, za Avaz.ba komentirao je ishod prve polufinalne utakmice na Eurobasketu između Španije i Slovenije, koja se večeras od 20.30 sati igra u Sinan Erdem Domu u Istanbulu. 

Prava forma

- Realno oba su tima zasluženo u polufinalu. Španija je dominantna, dok su Slovenci ugodno iznenađenje, i pokazali su formu u pravo vrijeme. Obje su selekcije zaslužili da se nađu među četiri najbolje ekipe i imaju podjednake šanse za prolaz u finale. Jedno znam - svi koji vole košarku, uživat će večeras.

Bukva nam je komentirao i tim Španije...

- Kao košarakaši radnik koji voli prave košarkaše i kada vidim kako igraju „starci“, braća Gasol, onda zaista mogu uživati. Mark (Marc) protiv Njemačke ubaci pet "trojki", bez obzira na tešku NBA sezonu, uz sve to on je s bratom Pauom glavna rola u svojim timovima. Drago mi je zbog toga - priča Bukva.

O Slovenicima ima samo riječi hvale...

- Ne možemo biti a da ne navijamo za Sloveniju večeras, Dragić je dokazao, "dječak" Dončić kreira igru ovog tima. Spoj mladosti i iskustva mogao bi večeras biti presudan u ovom duelu. Bez obzira ko pobijedi večeras, bit će to zaslućeno - kaže Bukva.

Uživa u košarci

Na kraju za naš portal komentirao je i dosadašnji dio Eurobasketa.

- Bilo je dosta dobrih utakmica, neizvjesnih završnica. Zaista uživam u vrhunskoj košarci, a očekujem da tako bude i u naredna tri dana kada se bude igrao i drugi polufinalni meč između Rusije i Srbije, te mečevi za treće i prvo mjesto. Za kraj, podvukao bi da u svim reprezentacija ima dosta vrhunskih individualaca, od Šveda u Rusiji, Bogdanovića, braće Gasol, Dragića, Dončića... Zaista, to su sve vrhunski košarkaški majstori.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.