KOŠARKA

Sead Bukva za Avaz.ba iz Istanbula: Očekujem ekstra utakmicu, Slovenci u blagoj prednosti

A. SOKOLOVIĆ

17.9.2017

Od specijalnog izvještača portala Avaz.ba iz Istanbula 

Sead Bukva se već treći dan nalazi u Istanbulu, gdje je u toku završnica Eurobasketa. Nekadašnji dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, koji je u košarci skoro 30 godina, u Turskoj prati posljednja tri susreta na Evropskom prvenstvu. 

Osim što je na licu mjesta u Sinan Emre Domu posmatrao pobjedu Srbije nad Rusijom, Sead Bukva će danas na licu mjesta pratiti i dešavanja na utakmici za treće mjesto (Španija - Rusija, 16 sati) te finalni dvoboj između Slovenije i Srbije (20:30).

Bukva je ujedno i specijalni izvještač portala Avaz.ba iz Istanbula, a uoči finala dao je i svoju prognozu duela između Slovenije i Srbije. 

- Mislim da je Srbija pokazala jedno iskustvo u nastupima na evropskim prvenstvima. Kvalitet i bez ovih koji su otkazali je nesporan. Međutim, dolaze Slovenci koji su željni zlatne medalje i ovo im se ukazala prilika koju neće propustiti. Znači, jedno veliko iskustvo Srbije i jedna velika želja Slovenije za zlatnom medaljom. Prema mom mišljenju, utakmica će biti ekstra i blagu prednost dajem Sloveniji - kazao je Bukva, koji je u protekla 72 sata održao niz poslovnih i prijateljskih sastanaka s ljudima iz svijeta košarke iz regiona i Evrope.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.