KOŠARKA

Najjača evropska reprezentacija ostaje bez selektora: Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove priče

Avaz.ba

19.9.2017

Nakon što je osvojila zlato na nedavno završenom Evropskom prvenstvu, reprezentaija Slovenije je ostala bez selektora. 

Naime, Igor Kokoškov najavio je odlazak s klupe jer ga ubrzo čekaju obaveze u NBA ligi gdje obavlja funkciju pomoćnog trenera Utahe. S druge strane, to je loša vijest i za Gorana Dragića, inače MVP-a prvenstva koji je još ranije poručio kako će se oprostiti od reprezentacije ukoliko Kokoškov ode. 

- Ovo što sam radio u Sloveniji nisam smatrao poslom, već je to bilo zadovoljstvo. Bila mi je čast što sam trenirao ove momke i što sam bio dio ove prekrasne priče - rekao je Kokoškov za Eurohoops.

Već neko vrijeme traju problemi na relaciji FIBE i Eurolige koje stvara reprezentacijama ogromne probleme uoči kvalifikacijaza SP 2019. godine.

- Nadam se da će se FIBA i Euroliga uspjeti dogovoriti i donijeti neko rješenje, da barem igrači koji igraju u Euroligi mogu igrati za reprezentacije. Pričali smo o tome još prije Eurobasketa, ali rješenja i dalje nema na vidiku. NBA igrači sigurno neće doći, oni svoj kalendar sigurno neće mijenjati zbog evropskih kvalifikacija, pišu sportske.jutarnji.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.