KOŠARKA

Katastrofa Bosne u Njemačkoj: Ludvigzburg očitao košarkašku lekciju 'Studentima'

Avaz.ba

21.9.2017

Sarajevski košarkaši su i u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu prvaka poraženi od njemačkog Ludvigzburga (Ludwigsburg), a nakon 85:59 u Sarajevu, studenti su u gostima poraženi sa 102:59.

Vicešampion Bosne i Hercegovine Košarkaški klub Bosna Royal poražena je i revanš-meču prvog kola kvalifikacija FIBA Lige prvaka od njemačkog Ludvigzburga sa 102:59. Podsjećamo, Bosna je prije dva dana na domaćem terenu u dvorani "Mirza Delibašić" poražena sa 85:59. 

U prvoj četvrtini viđena je potpuna dominacija njemačke ekipe, a 'studenti' su imali zaostatak od čak 17 poena. U ovom dijelu meča Bosna je postigla samo devet poena, njemačka ekipa vodila je s 26:9. I u drugoj dionici nastavljena je dominacija njemačke ekipe, čija je prednost rasla iz minute u minutu, a na odmor je Ludvigzburg otišao sa nevjerovatnih 33 poena razlike i vodio je s 51:21. 

Bosna je malo konsolidirala svoje redove u trećoj čevrtini, ali to je bilo dovoljno samo da sa manjom razlikom izgube u ovoj dionici. 

Treća četvrtina pripala je Nijemcima rezultatom 21:17. Studenti nisu uspjeli da se razigraju ni u posljednoj dionici, a u ovom dijelu igre prednost domaćina u nekoliko navrata iznosila je i po 50 poena, da bi Bosna pred kraj meča uspjela da smanji razliku, koja je na kraju iznosila 43 poena zaostaka (102:59). 

Sirs (Sears) je bio najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe sa 16 poena, dok je Kuk (Cook) dodao 14. U redovima našeg predstavnika efikasniji od ostalih bio je iskusni Goran Ikonić sa 16 poena. Košarkaši Bosne Royal nakon eliminacije iz Lige prvaka, evropsku sezonu će nastaviti u FIBA Europe Cup .


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.