KOŠARKA

Nurkić: Želimo biti "loši momci"

Avaz.ba

27.9.2017

Jusuf Nurkić rekao je za medije u Portlandu da Trejlblejzersi naredne sezone žele da budu kao "Bed boys" (Bed boys), odnosno Pistonsi iz devedesetih.

Pistonsi su igrali čvrstu i oštru košarku na čelu sa Ajzeom Tomasom (Isaiah Thomas), Džoom Dumarsom (Joe Dumars), Bilom Lembirom (Bill Laimbeer) i ostalim košarkašima i zbog toga su dobili nadimak "Loši momci".

"Želimo da budemo kao 'Bad boys'. Naša odbrana je prije bila sra**e, a sada će biti sve bolja. Kada sam ja došao bila je dobra, ali sada ćemo još više raditi", rekao je Nurkić.

Dodao je da "prosto, ukoliko želite da pobijedite morate da igrate odbranu, pogotovo ako nemate reputaciju, odnosno imate je malu, kao što naš tim ima. Sve što treba da radimo, jeste da se borimo. Ukoliko ostanemo zdravi, možemo dosta da uradimo", dodao je Nurkić, prenosi B92.

Centar Portlanda kazao je da se "zategao" i da je izgubio oko 16 kilograma ovog ljeta i da će mu to pomoći da bude brži i da se lakše kreće.

Takođe, spomenuo je da se niko ne naigra košarke kada dođe u Portland i to je tačno ono što žele da budu - "Loši momci".  

"Mi smo 'loši momci', kada dođete ovdje znate da nećete lako doći do pobjede, tako da ne mogu da dočekam da sve krene", rekao je Nurkić.

Ideju o "Bad boys" podržao je na "Facebook" Demijen Lilard (Damian Lillard), prva zvijezda Portland Trejlblejzersa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.