KOŠARKA

ABA liga: FMP deklasirao ekipu MZT iz Skoplja

FMP

Piše: S.Me.

3.10.2017

Prva utakmica drugog kola ABA lige odugrana je večeras u Železnuku (Beograd) između FMP-a i MZT Skoplja, u kojoj je ekipa FMP-a napunila koš do vrha gostima rezultatom rezultatom 100:72 (25:56, 26:18, 19:17, 30:11).

U prvom kolu MZT Skoplje je iznenađujuće pobjedio Partizan rezultatom 92:89, dok su večerašnji domaćini bili poraženi od Cedevite u Zagrebu rezultatom 74:67. Zbog poraza kojeg su pretrpjeli igrači FMP-a u prvom kolu, večeras se nametao imperativ pobjede za domaćine a gosti su mogli rasterećeno da uđu u meč i sa dozom samopouzdanja kojeg su stekli već u prvom kolu pobjedivši favorizirani Partizan.

Prva četvrtina je bila jako efikasna. Igralo se brzom sao obje strane, gdje su gosti bili nešto pribraniji i postigli više poena. Gosti su za tri poena šutirali šutirali 4/6, dok su domaćini 2/8. Nemanja Nenadić je bio najefikasniji Za FMP sa 6 poena a Daniel Jansen sa 7 poena za MZT. Rezultat prve četvrtine glasio je 25:26.

Drugu četvrtinu dobro otvaraju domaćini i serijom od sedam nula preokreću rezultat na šest poena razlike. Gostujući trener poziva svoju ekipu na tajmaut, nakon kojeg igrači MTZ-a uspostavljaju ravnotežu na parketu i tako ne dozvoljavaju domaćinu da napravi još veću rezultatsku prednost.

Na poluvrijeme se odlazi prednošću FMP-a sa sedam poena razlike, ukupnim rezultatom 51:44.

Početak drugog poluvremena opet dobro otvaraju domaćini, povećavajući tako već dobro stečenu prednost iz prvog poluvremena. Gosti pokušavaju da nešto naprave u trećoj četvrtini ali dobro organozovani tim FMP-a ne dozvoljava MZT-u da razvije svoju igru. Treća četvrtina se završila sa još većom prednošću domaćina i to od devet poena razlike ukupnim rezultatom 70:61. 

Tako su domaćini sa solidnom prednošću ušli u posljednju četvrtinu meča. Gosti iz Skoplja nisu smogli snage da zadaju neki ozbiljnij udarac FMP-u četvrtoj četvrtini. Tako su igrači domaćeg tima još više potukli goste pred kraj meča i nanijeli im ubjedljiv poraz sa čak trocifrenim brojem ubačenih poena, rezultatom 100:72.

Najefikasnij igrač kod domaćina bio je Aleksandar Bursać sa 17 poena a kod gostiju Erik Garsija (Eric Garcia) sa 16 poena.


U naredno treće kolo ABA lige, FMP ide u goste Partizanu, dok će MZT iz Skoplje ugostiti Zadar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.