KOŠARKA

Vlašić: U Mostar dolazi ozbiljna ekipa

Fena

16.10.2017

Drugo kolo ABA lige 2 donosi i prvi derbi bh. predstavnika u ovom takmičenju. U Mostaru će HKK Zrinjski ugostiti sarajevsku ekipu KK Bosna Royal.

Obje ekipe su pretrpjele poraz na otvaranju ovog regionalnog takmičenja. Zrinjski je poražen u gostima od Splita, dok je ekipa iz glavnog grada BiH poražena na domaćem terenu od Vršca.  Ipak, ''plemići'' su se ubrzo vratili na pobjedničke tračnice. U okviru 1. kola Prvenstva BiH, u gradskom derbiju savladali su Student. S druge strane, sarajevska ekipa poražena je u Širokom Brijegu. 

Trener HKK Zrinjski Hrvoje Vlašić istaknuo je kako su ABA liga 2 i Prvenstvo BiH dva različita takmičenja i da se potpuno na drugi način pripremaju utakmice, te da bez obzira na loš start KK Bosna Royal, u Mostar dolazi ozbiljna ekipa.  

- S obzirom na loš start, utakmica im dolazi u vrijeme kada moraju pobijediti, ali i mi ćemo učiniti sve da pobijedimo. Moramo dati sve od sebe tokom cijelog meča – izjavio je Vlašić.

Izdvojio je Gorana Ikonića i Draška Kneževića kao igrače od kojih možda prijeti i najveća opasnost.

Aleksandar Sokolović, koji je ove sezone pojačao redove Plemića, prešavši upravo iz Bosne Royal, istakao je da on i njegovi suigrači željno iščekuju utakmicu, te da će pobjedu odnijeti ekipa s boljim skokom. Trener Vlašić i u ovoj utakmici neće moći računati na povrijeđenog Alija Demića. Susret između HKK Zrinjski i KK Bosna Royal na rasporedu je 17. oktobra s početkom u 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.