KOŠARKA

Stravična povreda u NBA-u: Zvijezdi Bostona pukla noga

AFP

Avaz.ba

18.10.2017

Aktualni viceprvaci u novu NBA sezonu krenuli su tijesnom pobjedom na svom parketu. 

U Klivlendu je pao Boston 102-99, ali sami početak nove NBA sezone neće obilježiti ni LeBron Džejms (James), niti Dvejn Vejd (Dwyane Wade), već stravična povreda novog beka Celticsa Gordona Hejvarda (Haywarda).


AFP

Bivši košarkaš Džeza u petoj minuti utakmice skočio je pod košem Kavaljersa na 'alley-oop', ali pod njega je došao Džo Krauder (Joe Crowder), a na blokadu je išao moćni LeBron i Hejvard je nezgodno pao. 

Odmah se vidjelo da pad nije bio nimalo ugodan, ali tek je reakcija saigrača, sudija i navijača otkrila pravi horor. Hejvard je slomio tibiju lijeve noge te dislocirao članak. Snimak stravične povrede izgleda strašno, a na društvenim mrežama već se nagađa kako Hejvard nakon ovakve povrede više nikad neće biti na nivou zbog kojeg ga je Boston i doveo.

- Užas, ne mogu opisati koliko mi ja žao što mu se ovo dogodilo. Toliko je naporno radio i taman se privikavao na novu ekipu. Nadam se da će se u potpunosti oporaviti, ali to je tako u sportu, povrede su dio našeg posla. Strašno, baš mi ga je žao - rekao je trener Bostona Bred Stivens (Brad Stevens).

Igrači Seltiksa i Kavaljersa stajali su u šoku nakon što su vidjeli težinu povrede, neki su kleknuli i molili na parketu, a LeBron mu je nakon utakmice dao podršku.

- Odvratna povreda, molim se za njega i želim mu što brži oporavak. Drži se, Gordone - rekao je Džejms nakon utakmice.

I dok su igrači još stajali u šoku, doktori su pružali prvu pomoć nesretnom Hejvardu te ga pripremali za transport u bolnicu. 

Prema prvim informacijama, Hejvardu su odmah na parketu ponovo namjestili članak što mu je umanjilo bol, ali i smirilo početni šok. Po izlasku imobilizirali su mu nogu, a svi navijači domaćih ustali su i ovacijama ga ispratili iz dvorane, pišu 24sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.