KOŠARKA

U Monaku mi je sjajno, tu mi se rodio i sin Lav

Avaz.ba

10.11.2017

Elmedin Kikanović otvorio je, i to veoma uspješno, novo poglavlje u karijeri.

Dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, potpisavši ugovor s francuskim prvoligašem Monakom, dobio je priliku da igra vrhunsku košarku, ali i da živi u mjestu poznatom po glamuru, koje je, zbog svojih poreznih olakšica, stjecište mnogih svjetskih zvijezda.

U razgovoru na naš list Elmedin kaže da je u Monaku prezadovoljan i na poslovnom i na privatnom planu, pogotovo nakon što je nedavno prvi put postao otac.

Šetnja gradom

- Zaista sam prezadovoljan ovdje, i profesionalno i privatno. Ekipa dobro gura, zadovoljan sam formom u uvodnom dijelu sezonu. Također, Monako je sjajno mjesto za život, a naša radost je još veća, jer smo ovdje dobili prinovu u porodici - kaže Kikanović.

Elmedinova supruga Marina nedavno je rodila sina, kojem su dali ime Lav.

- Sve je prošlo u najboljem redu. Evo, upravo smo u šetnji Monakom, iskoristio sam slobodno vrijeme za izlazak sa porodicom - kaže Kikanović (29).

Tuzlanskog centra uskoro ćemo ponovo gledati i u dresu “Zmajeva”. Elmedin je zbog povrede propustio ljetošnje pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, ali je sada sve u redu i očekuje se da će zauzeti mjesto u predstojećim kvalifikacijskim utakmicama.

Bitan faktor 

Prvi duel očekuje nas 24. novembra, protiv Rusije u Sarajevu, dok će ekipa selektora Duška Vujoševića tri dana poslije gostovati u Francuskoj.

- Rivali su teški, ali mi se moramo okrenuti sebi, voditi računa da mi budemo što spremniji. Ovo je specifičan sistem takmičenja, nema vremena za neke klasične pripreme. Stoga će atmosfera u ekipi biti veoma važan faktor.

Uz dobru atmosferu u timu i podršku navijača, mislim da Rusi mogu pasti u Skenderiji - rekao je Kikanović.

6.

klub u Kikanovićevoj karijeri je Monako

14

poena, uz 6,2 skoka,   bilježi prosječno u Ligi  prvaka FIBA, u kojoj  Monako ima  maksimalnih 5-0

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.