KOŠARKA

Nemanja Nedović razbio Zvezdu u Malagi

Euroleague.net

Piše: S.Me.

10.11.2017

Šesto kolo Eurolige donijelo nam je susret između Unikahe i Crvene zvezde u kojem su domaćini bili bolji ubjedljivo od Zvezde rezultatom 79: 65 (22:12, 23:19, 18:19, 16:15). Najefikasniji kod domaćina bio je Nemanja Nedović sa 17 ubačenih poena, dok je kod gostiju najbolji pojedinac bio Tejlor Ročesti (Taylor Rochestie) sa 10 poena i 6 asistencija.

Unikaha i Zvezda igrali su do sada dva puta, prije dvije sezone, u oba dvoboja bila je bolja Crvena zvezda.

U prethodnom kolu Crvena zvezda poražena je na svom parketu iznenađujuće od Bamberga rezultatom 69:75, dok je Unikaha u gostima savladala Anadolu Efes u zanimljivoj utakmici rezultatom 79:74.

Prva četvrtina ovoga duela donijela je veliku prednost domaćinu od deset poena razlike, gdje je Unikaha u nastavku meča mogla ući rasterećenije. Tako su igrači domaćina sigurnom igrom do poluvremena stekli prednost od čak 14. poena i otišli su na odmor pri rezultatu 45:31.

U drugom poluvremenu, Zvezda je morala pokazati ozbiljniju igru kako bi dostigla veliku prednost Unikahe iz prvog poluvremena.

Zvezda je daleko bolje otvorila nastavak susreta i brzo uspjela da se vrati na jednocifren zaostatak, a prednjačio je Džejms Feldin uz pomoć Matijasa Lesora . Ipak, domaćini pred sami kraj treće četvrtine vraćaju stvari na svoje i prednost od trinaest poena razlike.

U posljednjoj četvrtini Zvezda se i dalje mučila u fazi napada, tako da nije uspjela napraviti neki značajniji priključak na ovome meču i izgubili su ubjedljivo od strane Unikahe 79:65.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.