KOŠARKA

Žarko Paspalj doživio moždani udar: Greg Popovič i Vlade Divac uz košarkašku legendu

Avaz.ba

12.11.2017

Proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj doživio je moždani udar tokom boravka u San Antoniju.

Prema navodima medija, 51-godišnji Paspalj se sada osjeća dobro i o njemu, uz ljekare, brine i NBA trener Greg Popovič, koji ga je doveo u NBA ligu 1989. godine.

Žarko Paspalj je proveo noć u bolnici prije nego što je prebačen u Popovičev smještaj, a tamo ga je posjetio i nakadašnji saigrač iz reprezentacije Vlade Divac, sada sportski direktor Sakramento Kingsa.  

Divac je odmah otišao u San Antonio da ga posjeti, i to prije nego što su "Kraljevi" nastupili u Njujorku protiv Niksa.

Žarko Paspalj je jedan od prvih evropskih košarkaša u NBA ligi. On je 1989. godine draftovan od strane Sparsa, ali se u Americi zadržao tek jednu sezonu, a zatim se vratio u Partizan. 

Paspalj je tokom bogate karijere igrao za Budućnost, Partizan, San Antonio, Olimpijakos, Panatinaikos, Panionios, Rasing Pariz, Aris i Virtus. Sa Partizanom je osvojio SFRJ titulu, kup i evropski Kup Koraća, sa Olimpijakosom dva šampionska trofeja i jedan Kup Grčke, sa Rasingom francusku ligu, a sa Arisom grčki kup.

Sa reprezentacijom Jugoslavije je osvojio dva zlata na prvenstvima Evrope (1989. i 1991.) kao i jednu bronzu (1987.), šampionat planete 1990. u Argentini, a ima i dva olimpijska srebra, 1988. u Saulu i 1996. u Atlanti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.