KOŠARKA

Nurkić solidan u pobjedi Portlanda nad Medžikom, Teletović pauzirao zbog povrede

D. K.

16.11.2017

Utakmicu sa velikim oscilacijama u igri rano jutros po našem vremenu odigrali su Portland Trejl Blejzersi i Orlando Medžik. Tim bh. internacionalca Jusufa Nurkića na kraju je zasluženo odnio pobjedu sa 99-94.

Prvu četvrtinu gosti su dobili sa devet poena razlike (33-24), ali poluvrijeme je završeno nevjerovatnom serijom domaćina od 17-0 (51-47).

Iako je Portland sredinom 3. četvrtine stekao dvocifrenu prednost (66-55), to mu nije bilo dovoljno da se ne uđe u dramatičnu završnicu jer su gosti stigli do prednosti u posljednjoj dionici susreta (81-80). No, od tog trenutka Portland je zaigrao znatno bolje i na kraju slavio sa pet poena razlike.

Za 31 minutu provedenu na parketu, Nurkić je bio solidan, ubacivši 11 poena, uz osam skokova i pet asistencija. U redovima Portlanda najefikasniji je bio Damjen Lilard (Damian Lillard) sa 26, dok je Sidžej Mekolum (CJ McCollum) postigao dva poena manje.

Kod Medžika, Iven Furnije (Evan Fournier) je ubacio 22 poena, a Džonaton Simons (Jonathon Simmons) 16.

Milvoki Baksi na gostovanju su slavili kod Ditroit Pistonsa sa sličnim rezultatom, bilo je 99-95. Mirza Teletović ponovo je propustio meč zbog povrede koljena. Očekuje se da bi se naš internacionalac na parket trebao vratiti u narednom kolu kada Baksi gostuju u Dalasu (19. novembra).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.