KOŠARKA

Bosnin cilj je plasman u najjači rang ABA lige

Avaz.ba

21.11.2017

Košarkaški klub Bosna-Royal upriličio je u Sarajevu druženje sa partnerima i novinarima, gdje se govorilo o trenutnoj situaciji u klubu i planovima za budućnost.

Sportski direktor 'Studenata' Damir Krupalija sumirao je dosadašnji dio sezone istakavši da je ekipa imala mnogo poteškoća zbog velikog broja odigranih utakmica, što je utjecalo na umor igrača. 

- Takmičimo se na tri fronta u žestokom ritmu. Ali šta je tu je, mi ćemo to izgurati do kraja, 5. decembra je zadnja utakmica Evropskog kupa i nakon toga kreće normalan ritam - izjavio je Krupalija.

Kada je u pitanju domaće prvenstvo, navodi, Bosnu ni tu žrijeb nije 'pazio', s obzirom na to da su igrali četiri utakmice protiv ekipa koje imaju ambicije da budu u samom vrhu. 

Kada je u pitanju druga ABA lige, skor od četiri pobjede i dva poraza ne zadovoljava ambicije kluba, ističe Krupalija.

- Cilj je kroz ABA Ligu 2 izboriti takmičenje u najvišem rangu ABA Lige. Da bi se stvorile takve pretpostavke moramo biti među četiri najbolje ekipe - poručio je Krupalija, dodavši da Bosna nije daleko od zone u borbi za sami vrh.

Osvrnuo se na situaciju u i oko kluba.

- Svjedoci ste nekih negativnih stvari, neke jesu onakve kakve se prezentiraju u medijima dok druge su iskrivljene i ja se nadam da to nije rađeno s nekom namjerom. Trebaju nam sponzori, publika i pozitivna atmosfera da dignemo klub - potcrtao je.

Direktor KK Bosna Royal Goran Perc osvrnuo se na priču o odlasku Gorana Ikonića iz kluba. 

- Želim da vam kažem da je on još uvijek pod ugovorom u KK Bosna. Doživio je jednu povredu u Mostaru i na svoju ruku je igrao protiv Sparsa u bh. prvenstvu. Nakon toga on je osjetio umor i godine su uzele danak tako da on nema namjeru da se profesionalno više bavi košarkom u ovom trenutku. On je bio maksimalno korektan i pomogao je klubu tako što će vjerovatno sporazumno raskinuti ugovor i biti slobodan igrač - istaknuo je Perc.

Za kraj je kazao da Bosnu čeka zgusnut raspored u narednom periodu.

- Ekipa već sutra putuje u Bijeljinu gdje igramo zaostalu utakmicu prvenstva BiH protiv Radnika. U nedjelju nam dolazi Student iz Mostara, također se radi o zaostalom meču, a već u utorak igramo osmo kolo ABA Lige 2 - zaključio je Perc.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.