KOŠARKA

Preokret i pobjeda Lejkersa protiv Bulsa

AFP

Fena

22.11.2017

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa pobijedili su Čikago bulse sa 103:94, u jedinom sinoćnjem meču NBA lige.

Kajl Kuzma (Kyle) postigao je 22 poena, a Kentejvius Kaldvel-Poup (Kentavious Caldwell-Pope) ubacio je 11 od svojih ukupno 21 poena u četvrtoj četvrtini, što je bilo dovoljno za preokret i pobjedu Lejkersa u meču koji je izgledao izgubljen za "jezeraše" nakon prvog poluvremena.

Lejkersi su odigrali očajnu prvu četvrtinu, a gubili su s čak 19 poena razlike početkom drugog poluvremena. Ipak, u nastavku meča zaigrali su mnogo bolje i napravili seriju 38:19, a prvi put su poveli 3:08 minuta do kraja utakmice.

Brendon Ingram (Brandon) je dodao 17 poena, pet skokova i pet asistencija.

U timu Bulsa, koji su upisali sedmi poraz u osam utakmica, najefikasniji su bili Denzel Valentajn (Valentine) sa 17 i Antonio Blejkeni (Blakeney) s 15 poena.

Ekipa s najslabijim procentom šuta u ligi vodila je u prvom poluvremenu zahvaljujući sedam pogođenih trojki, a istakao se novajlija u ligi Blejkeni koji je početkom meča pogodio šest šuteva. Los Anđeles je izgubio čak 13 lopti u prvom poluvremenu, a domaći košarkaši su igrali lošu odbranu. Srećom po njih Kuzma je bio raspoložen u napadu i svojim poenima je održavao Lejkerse u ovom meču. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.