KOŠARKA

Džanan Musa o reprezentaciji BiH: Vujošević je jedini šef i svi se striktno moramo držati pravila

Musa: BiH je neuređena zemlja

Piše: A. M.

5.12.2017

Džanan Musa je sadašnjost i budućnost bosanskohercegovačke košarke. Jedan od najboljih mladih igrača Evrope govorio je za hrvatske medije, gdje i nastupa za Cedevitu, a bilo je, naravno, riječi i o reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Dodatni problem

- Svi mi volimo svoju zemlju, vi volite vašu, ja svoju. Ali, BiH je neuređena zemlja. Nakon što smo osvojili zlato, niko osim mene nije ništa dobio. Meni taj stan i ne treba, bilo bi bolje da su ga dobili momci koji nemaju, oni u teškoj situaciji. Onda se priča okrenula na drugu stranu, krenula su pitanja šta će Musi stan kad će ga ionako zaraditi, dok se silna obećanja nisu ni ispunila - kazao je Musa o trenutnoj situaciji u našoj zemlji.

Sjajni košarkaš potom se osvrnuo i na nacionalni tim.

- U BiH je dodatni problem što imaš tri naroda pa svi čekaju priliku da poderu nekog na drugoj strani. Odličan sam prijatelj s Nemanjom Gordićem i Andrijom Stipanovićem. Niko od nas ne gleda ko je i šta je onaj drugi. Kad smo u reprezentaciji, tamo smo zato što smo najbolje što BiH ima. I zašto bi me onda zanimalo ko je pravoslavac, ko katolik, ko musliman. Mi se borimo zajedno za sebe, svoje porodice, navijače… - rekao je Musa.

Riječi hvale

Govorio je i o selektoru Dušku Vujoševiću, za kojeg ima samo riječi hvale.

- Vujošević je isti u reprezentaciji i, kako mi drugi igrači govore, u klubu. Svi se striktno moraju držati pravila, on je jedini šef, ne dopušta da mu se iko miješa u posao, tako bi uostalom uvijek trebalo biti – zaključio je Musa.

Teško je s Vujoševićem i ući u konflikt 

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević poznat je kao temperamentan stručnjak. Ipak, Musa kaže da nije imao konfliktnih situacija s Vujoševićem.

- Dovoljno je otvoriti YouTube, ukucati njegovo ime i vidjeti šta te čeka. Teško je s Vujoševićem i ući u konflikt, on vas preduhitri. Može se s njim razgovarati, ali nervozne reakcije i odgovori nisu dopušteni. I Vujošević je zaslužan za moje dobre igre, svi govore da treba mlađim dati šansu za igru, ali rijetki to ispoštuju u praksi - rekao je Musa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.