KOŠARKA

Bosna ne putuje u Ohrid, upitan i meč u Vogošći

Ekipa trenira, ali ne igra utakmice

E. J.

13.12.2017

Košarkaški klub Bosna-Royal nema novca i ukoliko ga u skorije vrijeme ne bude, "Studentima" prijeti najgore, uključujući i mogućnost prestanka takmičenja!

Naime, sarajevsku ekipu već su napustila sedmorica igrača, dok ostatak tima nije otputovao na gostovanje u Makedoniju, gdje je Bosna danas trebala odigrati meč 9. kola 2. ABA lige protiv domaćeg Ohrida.

Podnio ostavku

Ukoliko ne bude nekog drastičnog preokreta, Bosnu vjerovatno očekuje gubitak meča službenim rezultatom od 0:20, kao i novčana kazna od 5.000 eura. Šta će biti poslije toga, malo ko se usudio prognozirati.

Aktuelni predsjednik Upravnog odbora Sead Krupalija, na pitanje kakva je budućnost kluba, čak je rekao:

- Kako sada stvari stoje i bez podrške nikakva! - izjavio je Krupalija.

Iz njegovih riječi može se zaključiti da su već evidentnoj krizi doprinijeli ne samo nedostatak novca nego i trzavice unutar kluba koje su dijelom i plod "montiranih priča" van klupskih struktura, a čiji je cilj izazvati mnogo veću krizu nego što jeste.

- Našoj ekipi se duguje jedna i po plaća. Može li to biti razlog ovakvom stanju? - pita se Sead Krupalija.

Njegov sin Damir, naš nekadašnji reprezentativac, potvrdio nam je da je upravo zbog takve situacije podnio ostavku na sve funkcije u klubu (prvo je bio direktor, kasnije član Upravnog odbora).


SEAD KRUPALIJA: Novac nije jedini problem

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.