KOŠARKA

Bosna ostala bez sedam igrača, timu prijeti potpuni kolaps

E. J.

13.12.2017

Košarkaši Bosna-Royala nisu otputovali na utakmicu regionalne ABA 2 lige koju su trebali igrati danas u makedonskom Ohridu. Nakon burnih dešavanja u proteklih nekoliko dana, a sigurno i mjeseci, sarajevski "Studenti" su umjesto utakmice u Ohridu, održali pres-konferenciju u dvorani Skenderija. 

Kako je naglasio trener Aleksandar Damjanović, ekipa je u proteklom periodu ostala bez sedmorice igrača, ali kako iz uprave nije bilo nikakve reakcije niti interesovanja, bilo je praktično nemoguće otputovati na utakmicu u Ohrid.

- Ovo govorim kako bih zaštitio djecu, ove momke koji su dali sve od sebe, ali su dovedeni u nemoguću situaciju. Sa samo osam igrača se ne može igrati ozbiljna utakmica. Pored toga, mi smo u Ohrid trebali otputovati u ponoć i nakon puta od 15 sati odmah igrati utakmicu - govori Damjanović, objašnjavajući da je u više navrata alarmirao Upravni odbor o stanju u ekipi, ali da gotovo nikakve reakcije nije bilo.

Kako kaže, kap je prelila čašu nakon prijetnje predsjednika kluba da će svi oni koji ne otputuju u Ohrid biti suspendirani. Nakon toga ekipa je zatražila smjenu predsjednika (Sead Krupalija) i uplatu jedne plaće da bi nastavili takmičenje. No kako ni na to nije bilo odgovora, igrači su se umjesto u autobus vratili svojim kućama.

- Evo u Bosni sam već pet ili šest godina, ali nikada nisam doživio da igrači odlaze jedan za drugim, a da to u klubu nikoga ne interesira. Pored toga, ne dobivamo plaće i općenito su uvjeti veoma loši - izjavio je kapiten Edin Rešidović.

Trener Damjanović je saopćio da će zatražiti jednostrani raskid ugovora na štetu kluba i napustiti trenersku dužnost, naglasivši da je u slučaju da klub to zatraži, spreman voditi ekipu dok se ne pronađe njegova zamjena. 

No, da li će se ekipa nastaviti takmičiti, pod velikim je znakom pitanja, s obzirom na to da je Rešidović rekao da ekipa i dalje očekuje da im se izmiri dio dugovanja. Inače, narednu utakmicu Bosna bi trebala odigrati u nedjelju u Vogošći u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.