KOŠARKA

U ponedjeljak ključ u bravu?

E. J.

15.12.2017

Košarkaški klub Bosna-Royal trebao bi u nedjelju odigrati prvenstveni meč protiv Vogošće. Šta će se desiti poslije toga, pod velikim je upitnikom. 

Izostane li finansijska podrška, koju u klubu već duže očekuju, predsjednik Upravnog odbora Sead Krupalija kaže da će klupsko rukovodstvo biti prisiljeno staviti ključ u bravu i obustaviti aktivnosti!

Nema novca

- Insistirat ću na tome da se ispune obaveze prema klubu kad je u pitanju finansijska podrška Kantona. Ako se to ne desi, mislim da neće biti druge mogućnosti nego u ponedjeljak staviti ključ u bravu, a ključeve poslati na više adresa, jer klub više neće biti naša odgovornost.

Svima mora biti jasno da klub u ovom momentu nemamo novca za normalno funkcioniranje, odnosno za ispunjavanje obaveza prema igračima, Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine, Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA)... - kaže Krupalija.

U međuvremenu, Upravni odbor se angažirao kako bi popunio roster, barem za duel u Vogošći. Kao što je poznato, klub su napustila sedmorica igrača. Ostalo ih je samo osam, koliko je i minimum za odigravanje mečeva.

Protiv Vogošće bi trebalo biti deset igrača u sastavu, jer je, prema riječima Krupalije, plej Draško Knežević potvrdio da će se vratiti u Sarajevo i ponovo obući dres Bosne.

U Sarajevo je već stigao američki krilni centar, kojem je posljednja stanica bio kosovski prvoligaš Baškimi.


Vraća se Knežević

- Sve ćemo učiniti da se utakmica s Vogošćom odigra. Nastojimo registrirati američkog igrača, dok je Draško potvrdio da će igrati. To je već deset igrača za Vogošću. Što se tiče daljnjeg toka sezone, sve ovisi o tome hoće li biti novca.

Ako bude sredstava, mi ćemo nastojati vratiti još neke od igrača koji su otišli, ali nisu raskinuli ugovor s klubom, a možda i dovesti i neke nove. No, bez novca, sve to pada u vodu - dodaje Krupalija.

Igrači traže ostavku 


Da je situacija više nego čudna, ilustrira činjenica da nam je Krupalija rekao da nema tačne informacije o tome da li ekipa trenira.

Podsjetimo, Bosna je propustila utakmicu ABA 2 lige protiv Ohrida (poraz službenim rezultatom od 0:20 i 5.000 eura kazne), a kao uvjet za igranje, prvotimci su tražili njegovu ostavku i isplatu barem jedne zaostale plaće, što se nije desilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.