KOŠARKA

Neizvjesno kada će se Mirza Teletović vratiti na teren

Avaz.ba

16.12.2017

Mirza Teletović je, zbog zdravstvenih tegoba, zatražio pomoć ljekara, koji su dugogodišnjem kapitenu košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine ponovo dijagnosticirali prisustvo krvnih ugrušaka u plućima.

Košarkaš NBA kluba Milvoki baksa od tada je pod stalnim ljekarskim tretmanom, navodi se u saopćenju Mirzinog tima za odnose s medijima, u kojem se dodaje da su se ugrušci vjerovatno pojavili kao posljedica nedavne operacije koljena.

Prije nešto manje od tri godine, Teletović je imao plućnu emboliju, a na teren se vratio nakon tri mjeseca pauze. No, za sada nema prognoza kada bi 32-godišnji Jablaničanin mogao ponovo zaigrati u najjačoj svjetskoj ligi, američkoj NBA.

Baksi su u svom saopćenju naveli da će Teletović do daljnjeg biti van tima nakon što mu je utvrđena plućna embolija. Prema istom izvoru, našem krilnom igraču propisano je desetodnevno mirovanje, nakon čega će početi proces rehabilitacije pod nadzorom ljekara.

Navodi se da je Teletović, koji je prošlog mjeseca podvrgnut operaciji lijevog koljena, osjetio iscrpljenost prije nekoliko dana te se konsultirao s klupskim ljekarima, nakon čega je utvrđena plućna embolija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.