KOŠARKA

Portland, uz Nurkićev dabl-dabl, slavio nakon drame u Čikagu

Piše: A. S.

2.1.2018

U Čikagu se noćas na parketu odvijala prava drama. Portland, našeg Jusufa Nurkića, ostvario je pobjedu nakon produžetka (124:120) u meču protiv Bulsa.

U regularnom dijelu susreta rezultat je bio 112:112, a pobjedu su ispustili domaći košarkaši koji nisu uspjeli pogoditi koš Blejzersa.

Prvo je promašio Si-Džej Mekkolum (CJ McCollum) tri sekunde prije kraja za Portland, a zatim Denzel Valentajn (Valentine) za Čikagu tricu za trijumf sa zvukom sirene.

U produžetku, raspucao se upravo Mekkolum i sa šest od 10 poena (ukupno 32, najefikasniji) odveo Portland nad Čikagom (najefikasniji sa 22 bio Kris Dan/Dunn) do pobjede.

Nurkić se u dodatnih pet minuta nije upisao u poentere (imao samo skok), ali je za 38 minuta na parketu ostvario dabl-dabl učinak - 11 poena i 15 skokova (najviše od svih, Mirotić 10 kod Čikaga). Svemu ovome pridodao je dvije asistencije, uz šut 5-13.

Ovom pobjedom, Portland je uhvatio tri trijumfa u četiri posljednja susreta i stigao na sedmo mjesto Zapadne konferencije, uz omjer 19-17, dok je Čikago sve dalje od plej-ofa (13-24).

Naredni meč Nurkić i društvo igraju već u noći s utorka na srijedu kod bivšeg šampiona Klivlenda, koji je u seriji od tri uzastopna poraza (Juta, Sakramento, Golden Stejt).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.