KOŠARKA

Sjajan meč u Klivlendu: Nurkić nije mogao sve sam

A. S.

3.1.2018

Jusuf Nurkić je odigrao sjajnu utakmicu u Klivlendu, ali je Portland poražen na teškom gostovanju (110:127).

Naš košarkaš je ubacio 23 poena, uz odličan šut iz igre, ali je njegov tim bio preslab da dobije nekadašnje šampione NBA lige.

Blejzersi su se držali do sredine treće četvrtine, kada su proradili iskusni Ajzea Tomas (Isiah Thomas, 17 poena) i Dvejn Vejd (Dwyane Wade, 15), koji su se potrudili da pobjeda ostane u Klivlendu.

Nurkić je za 29 minuta ubacio 23 poena, uz sjajan šut 10-12. Dodao je sedam skokova i četiri asistencije, a nešto lošija je bila realizacija slobodnih bacanja (3-7).

Pred kraj prvog dijela, Nurkić se našao u centru pažnje kada je dobio nezgodan udarac u lice, ali se brzo pridigao i nastavio igru.

Najbolji igrač meča Lebron Džejms (LeBron James, 24 poena) malo se bunio, jer je smatrao da je naš igrač isfolirao udarac, ali su se strasti brzo smirile.

Pored Nurkića kod gostiju vrijedi istaknuti Damijena Lilarda (Damian Lillard, 25) i Si-Džej Mekkoluma (CJ McCollum, 19), koji je bio sjajan u prvom poluvremenu kada je postigao 14 poena. U drugom su ga zatvorili, tako da nije imao mnogo otvorenih šuteva.

Klivlend je ovom pobjedom prekinut niz od tri uzastopna poraza i uspjeli su se vratiti na pobjednički kolosijek, uz skor 25-12. Portland i dalje ima preko 50 posto omjer pobjeda i poraza, i sada su došli na skor 19-18.

Portland naredna dva meča igra kući, tako da će 6. januara Nurkić i društvo dočekati Atlantu, a dva dana kasnije igraju protiv San Antonija.

S druge strane, Klivlend ide na seriju od pet gostovanja, od kojih je prvi već noćas, u noći sa srijede na četvrtak, kod Bostona.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.