KOŠARKA

Nurkićev Portland uz zvuk sirene izgubio 24. meč ove sezone

Piše: A.G.

4.2.2018

Boston Seltiksi (Celtics) slavili su večeras na domaćem terenu nad ekipom Portland Trejl Blejzersa (Trail Blazers) sa pola koša razlike sekundu prije kraja meča.

Pobjednički koš postigao je Ol Horford (Al) šutom iz okreta, što je za Nurkićev tim 24. poraz u ovoj sezoni.

Nurkićev tim bio je mnogo bolji na samom otvaranju utakmice, a prvu četvrtinu riješili su u svoju korist sa sedam poena razlike. Prednost su nastavili i u drugoj četvrtini, te su na poluvrijeme otišli sa rezultatom 53:38, odnosno 16 poena prednosti.

Sve je ukazivalo da će Jusuf Nurkić upisati novu pobjedu ali se u drugom poluvremenu sve promijenilo.

Seltiksi su sjajnom igrom u trećoj četvrtini smanjili prednost gostiju, a pobjedu su upisali u samoj završnici meča, što im je 39. pobjeda ove sezone.

Nurkić je u samoj završnici napravio dva faula u napadu, izgledao je dezorijentirano iako je tri minute prije kraja rezultat iznosio 85:85.

Sedam sekundi prije kraja Lilard je pogodio šut za dva poena i to uz faul, a sa linije slobodnih bacanja bio je siguran za rezultat od 96:95.

Navijači domaćeg tima već su bili na nogama slaveći još jednu pobjedu ali im je Horford srušio snove odličnim košem uz zvuk sirene za konačnih 96:97.

Naš reprezentativac u ovom meču proveo je na parketu 27 minuta, postigao je 14 poena, a upisao je osam skokova, te dvije asistencije. Imao je i dvije blokade i jednu ukradenu loptu.

Najbolji iz Portlanda bio je Si Džej Mek Kolum (CJ Mc Colum) sa 22 poena, a pratio ga je Damjan Lila (Damia Lilla) sa 21 poenom.

U redovima Bostona najbolji je bio Horford koji je kao i Mek Kolum postigao 22 poena, a iza njega je odmah Džejson Tatum (Jayson Tatum) sa 17 poena.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.