KOŠARKA

Mornar uvjerljiv u Laktašima

Z. V.

6.2.2018

Nadali su se košarkaši Igokee da mogu zaustaviti pobjednički niz Mornara. Međutim, u tome nisu uspjeli, jer su gosti iz Bara slavili sa 93:79 i učvrstili se na četvrtom mjestu tabele ABA lige, koje vodi u plej-of.

Crnogorski klub sada ima dva boda više od petoplasiranog Partizana, kojeg u borbu za regionalnu titulu vode samo pobjede u sva tri preostala kola, uz uvjet da Mornar izgubi sva tri meča.

Efikasni Rikić 

Razigrana ekipa Mornara na poluvremenu utakmice u Laktašima imala je plus deset (47:37), što je bila prednost koju prvak Bosne i Hercegovine nije uspio dostići. Junak pobjede gostiju bio je Derek Nidam (Needham) sa 26 poena, dok je Uroš Luković dodao 16.

Na drugoj strani, novajlije u redovima Igokee, trojica Amerikanaca su podbacila. Više su jurili ličnu statistiku nego bili dio tima. Veliki NBA potencijal Bili Preston (Billy), u prve dvije minute meča zaradio je dvije lične greške, što ga je učinilo nervoznim, pa je do kraja upisao ukupno 11 poena, uz loš šut iz igre (13/4).

Kejtin Rajnhard (Katin Reinhardt) bio je nešto bolji sa 18 poena, dok je Dominik Artis (Dominic) postigao 14. Prvo ime u redovima Igokee bio je centar Robert Rikić sa 20 poena.

Novi igrači

- Imamo nove igrače u ekipi koji se još prilagođavaju, zbog toga trpi igra. Igrači su krenuli u individualne driblinge, pravili smo puno grešaka i to je razlog našeg poraza.

Bili smo premekani u odbrani, problem je bila i tranzicija, trčanje, bilo je laganih poena. Na prošloj utakmici protiv Zadra smo iz dobre odbrane ostvarili pas i trčali, u ovoj utakmici toga nije bilo - rekao je Dragan Bajić, trener Igokee, koja zauzima deveto mjesto s omjerom od 7-12.

U idućem kolu Igokea će gostovati Ciboni (11. februar), dok će Mornar dočekati drugoplasiranu Cedevitu (10. februar). Dvije vodeće pozicije drže beogradska Crvena zvezda i podgorička Budućnost.

Odlična igra Muse

Cedevita je u derbiju 19. kola ABA lige savladala Budućnost sa 76:71.

Odličan u redovima zagrebačkog tima bio je reprezentativac Bosne i Hercegovine Džanan Musa sa 15 poena, šest skokova i tri osvojene lopte. Andrija Stipanović dodao je osam poena, pet asistencija i tri skoka u Cedeviti.

Nemanja Gordić imao je 12 poena i pet asistencija kod poraženih Podgoričana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.