Bura u Klivlendu: Džejms dobio četiri nova saigrača

Autor: Avaz Sport
08.02.2018 19:56
A
A
A

Manje od jednog sata prije isteka roka za trejdove u NBA ligi, Klivlend kavalirsi angažirali su čak četvoricu košarkaša u tri odvojene razmjene, prenosi ESPN!

Prvo su priznali propast eksperimenta sa bekom Ajzeom Tomasom (Isaiah Thomas), kojeg su nakon nepune sezone u Kavalirsima prepustili Los Anđeles lejkersima zajedno na krilom Čeningom Frajem (Channing Frye), u zamjenu za beka Džordana Klarksona (Jordan Clarkson) i krilo Lerija Nensa (Larry Nance), kao i pravo izbora u prvoj rundi ovogodišnjeg drafta. 

Potom su aktuelni viceprvaci najače svjetske lige u poslu u kojem su učestvovala tri tima dobili bekove Rodnija Huda (Rodney Hood) iz Jute džez i Džordža Hila (George Hill) iz Sakramento kingsa.

Zauzvrat, "Konjanici" su beka Imana Šamperta (Shumpert) dali Kingsima, te pleja Derika Rouza (Derrick Rose) i krilo Džeja Kraudera (Jae Crowder) Juti. Sakramento je dobio i beka "Džezera" Džoa Džonsona (Joe Johnson).

Također, najveća NBA zvijezda i lider Kavalirsa Lebron Džejms (LeBron James) još jednom se rastao od jednog od najboljih prijatelja, beka Dvejna Vejda (Dwyane Wade), koji se vratio u Majami Hit u zamjenu za pravo izbora druge runde drafta.  Ovako buran posljednji dan prijelaznog roka za Kavalirse izazvan je lošom formom tima koji je najavljivao borbu za titulu, ali je serijom očajnih rezultata izgubio korak sa vodećim ekipama Istočne konferencije.