KOŠARKA

Mostarci bez bodova protiv Lovćena

Avaz Sport

13.2.2018

Košarkaši Zrinjskog love jedno od četiri prva mjesta koja vode na završni turnir Druge regionalne ABA lige čiji će prvak steći pravo nastupa u Prvoj ABA ligi od iduće sezone.

No, u bitnom duelu 17. kola Mostarci su danas poraženi na gostovanju kod crnogorskog Lovćena (74:87). Strijelce Zrinjskog predvodili su Vedran Princ (16 poena) i Marko Ljujić (14). 

Na vrhu tabele s omjerom od 12-5 vode Borac Čačak i Krka. Vršac i Primorska imaju omjer 11-6, dok je Zrinjski na 10-7. Lovćen je upisao osmu pobjedu uz devet poraza. Drugi bosanskohercegovački predstavnik, sarajevski Bosna-Royal, je pretposljednji, 11. sa omjerom od 5-12.

Inače, obilne snježne padavine izazvale su velike probleme Mostarcima. Ekipa Zrinjskog trebala je doputovati u Cetinje danas oko 12 sati, no obilan snijeg u Crnoj Gori produžio je putovanje.

Iz Zrinjskog su zahvalili čelnicima Lovćena koji su učinili sve što je u njihovoj moći da mostarski košarkaši sretno stignu na odredište i da se meč odigra u planiranom terminu od 18 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.