KOŠARKA

Izić za Avaz.ba: Naredna 24 sata su ključna za Sabita Hadžića

Piše: A. S.

14.2.2018

- Upravo sam pričao s doktorima u Turskoj, koji su mi prenijeli da su naredna 24 sata ključna za zdravlje našeg Sabita Hadžića. Nekadašnji igrač Košarkaškog kluba Bosna i selektor BiH imao je jači moždani udar. Doktori su ga uspavali i sada čekamo lijepe vijesti iz Antalije. 

Ovo je za Avaz.ba kazao Nihad Izić, nekadašnji saigrač Sabita Hadžića u dresu "Studenata" i veliki prijatelj nekadašnjeg bh. selektora, koji je u stalnom kontaktu s doktorima u Turskoj.   

Podsjetimo, 60-godišnji Hadžić, čija je supruga iz Antalije, nalazi se na Odjelu intenzivne njege u tamošnjoj bolnici.

Hadžić je, zajedno sa Izićem, bio član generacije KK Bosna koja je 1979. osvojila naslov prvaka Evrope. Pet godina kasnije Hadžić je s reprezentacijom bivše Jugoslavije osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.  

Dužnost selektora reprezentacije BiH obavljao je između 1997. i 2001. godine.

- Doktori su Sabita uspavali, drže ga u indiciranoj komi. Na sve moguće načine pokušavaju da neutraliziraju jačinu udara. Sada je bitno kako će reagirati Sabitov oganizam. Situacija je teška, ali dobra stvar je što je Sabit smješten u jednu od najboljih bolnica u Turskoj. Dodat ću da je u najboljim rukama. On je bivši sportista i vjerujem da će se izboriti s svim ovim životnim problemima - dodao je Izić za naš portal.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.