KOŠARKA

Vujošević: Nadam se da ćemo Belgiju pobijediti u punoj Skenderiji

Avaz.ba

20.2.2018

Selektor košarkaške reprezentacije BiH Duško Vujošević kazao je danas u Sarajevu da je zdravstveni bilten naših igrača uglavnom dobar, te da su se na pripreme za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (SP) odazvali svi pozvani "Zmajevi".

Bh. košarkaše u petak u sarajevskoj Skenderiji očekuje duel s Belgijancima u okviru 3. kola kvalifikacija za SP koje se 2019. održava u Kini. Nakon toga idu na gostovanje Rusima.

Govoreći o predstojećoj utakmici protiv Belgije, Vujošević navodi kako se radi o izuzetno kvalitetnoj i atletski jakoj ekipi.

Belgijanci igraju s četiri vanjska igrača, često mijenjaju odbranu, znaju igrati presing i mnogo su napredovali u posljednjih desetak godina. Startovali su slabije od očekivanog - izgubili kući od Francuske i u gostima od Rusije. Imaju više iskustva od nas - upozorio je Vujošević.

Radi se, naveo je, o snažnom i izuzetno motiviranom protivniku. Vujošević očekuje punu dvoranu "Mirza Delibašić", jer nam je, kaže, potrebna velika podrška.

- Ovi momci su to zaslužili. Ne radimo u idealnim uvjetima. Nama najveća podrška nisu materijalna sredstva, već ljubav publike i nadam se da ćemo osjetiti tu energiju na utakmici i da ćemo pobijediti - dodao je Vujošević.

Podsjećamo, košarkaška reprezentacija BiH iz dosadašnja dva duela kvalifikacija ima polovičan učinak, dok su Belgijanci oba puta poraženi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.