KOŠARKA

Vujošević nakon pobjede pred sjajnim navijačima: Pohvalio bih jednog igrača...

( M. Kadrić/Avaz.ba)

Piše: Avaz Sport

23.2.2018

Košarkaši Bosne i Hercegovine su u dramatičnoj utakmici u dvorani "Mirza Delibašić" nošeni navijačima u finišu meča uspjeli doći do pobjede nad Belgijom od 72:70, koja bi "Zmajevima" trebala osigurati drugi krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. 

Selektor naših "Zmajeva" Duško Vujošević, vjerovao je u ovaj tim, iako su Belgijanci u finišu susreta imali sedam poena prednosti i bili na pragu pobjede. 

On je na konferenciji za medije istakao da su povrede Milana Miloševića i Elmedina Kikanovića predstavljale veliki problem, ali je podvukao da smo došli do važne pobjede. Uz sve to istakao je jednog igrača: 

- Kada bi se morao neko pojedinačno istaći, to je Halilović. Musa ima prostora da postane dobar igrač, ali dosta vode Miljackom treba da proteče da se to desi. Nadam se da će postati dobar igrač. Tim je pokazao da ima karakter. I meni se činilo da je utakmica izgubljena, ali momci su vjerovali. Vrabac je imao dobru epizodu, davao je angažovanje i doprinos. Ima pojedinaca koji misle da treba više da igraju, pa ne pokazuju maksimalno angažovanje. Vrlo je važno što se Buza, koji je jedan od najtalentiranijih bh. igrača vratio i priključio timu, te dobio želju i motivaciju da bude prisutan – kazao je, između ostalog, selektor Vujošević. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.