KOŠARKA

Nurkić: Pauza mi je pomogla da budem još bolji

Avaz Sport

7.3.2018

Portland trejl blejzersi su dobili i osmi meč zaredom u NBA ligi. Jedan od ključnih razloga za pobjedničku seriju jeste sjajan učinak Jusufa Nurkića, prenose američki mediji.

Bosanskohercegovački centar je u sedam pobjeda (do sinoćnje protiv Njujork niksa) imao prosjek od 14,8 poena, 10,1 skok i 2,1 asistenciju uz još dva bitna podatka, a to je da ovaj učinak bilježi za samo 25,1 minutu po meču i odličnu realizaciju iz igre (šut 89/45, odnosno 50,5 procenata).

Trenira šut 

Američki komentatori navode da je razlog Jusufov rad tokom All-star pauze, kada je zajedno s trenerima odlučio pokušati riješiti problem slabije realizacije pod košem, koja je bila ispod 50 procenata.

- Rekao sam trenerima da sam bolji od toga i da ću na tome raditi tokom pauze. Dobio sam šansu da treniram i mentalno se odmorim - rekao je 23-godišnji košarkaš iz Živinica, koji u dvoranu stiže približno sat prije ostalih i šutira pod nadzorom pomoćnog trenera Nejta Tibetsa (Nate Tibbetts).

Agresivna igra

Fokus je na šutevima koje koristi i na utakmici i na mnogo agresivnijoj igri u prodoru na koš.

- Mnogo vremena je posvetio tome. Fokusirao se na to da bude agresivniji, jači pod obručem i to daje rezultate - rekao je o Nurkiću njegov saigrač i vodeća zvijezda Blejzersa Demijen Lilard (Damian Lillard).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.