KOŠARKA

Musa: Možemo osvojiti ABA ligu

Avaz Sport

15.3.2018

Prije početka plej-ofa u ABA ligi, mladi bosanskohercegovački košarkaš Džanan Musa govorio je o svojim očekivanjima za zvaničnu internetsku stranicu regionalnog takmičenja.

Najbolji mladi igrač ABA lige vjeruje da njegova momčad ima mogućnost da napravi ovu sezonu historijskom i osvoji trofej u ABA ligi.

Čini se da ste u posljednje vreme uhvatili pravu formu – baš prije početka plej-ofa ABA lige. Kakva su osjećanja i očekivanja sad kad počinje najbitniji dio sezone? 

- Mislim da je ekipa spremna. Što se tiče samog plej-ofa, željno iščekujemo tu prvu utakmicu protiv Budućnosti VOLI. Mislim da imamo dovoljnu kvalitetu da odemo do samog kraja i nadam se da ćemo to uraditi.

Ove sezone igrate „mini ligu“ sa ekipom Budućnosti VOLI, pošto ste odigrali već pet utakmica protiv njih, a odigrat ćete još barem dvije. Da li vam podgorička ekipa odgovara kao protivnik u polufinalu?

- Dosta je teško igrati protiv jedne ekipe toliko mnogo puta u jednoj sezoni. Već se poznajemo, tako da je dosta teško izvesti neke nove trikove protiv takvih ekipa. Mislim da su oni jedna jako kvalitetna ekipa, pogotovo zato što su nedavno doveli i Dolmana (Doellman), jednog ozbiljnog igrača. Tako da će biti dosta teško, ali mislim da možemo otići u finale.

Odakle po vašem mišljenju prijeti najveća opasnost vašoj ekipi sa strane polufinalnog protivnika?

- Mislim da je njihov pokretač igre Nemanja Gordić. On je njihov pokretač napada i odbrane. On može u odbrani dosta pritisnuti protivničke plejmejkere, a njegova kreacija u napadu može nam zadati dosta problema. Mislim da je taj jedan plejmejker dosta bitan za njih i on je neki pokretač svega.

Do sada ste zabilježili već više nastupa u finalu ABA lige, ali još niste osvojili titulu prvaka ABA lige. Da li ova sezona može postati historijska po tom pitanju?

- Nadam se da hoće jer smo mi napokon doveli igru do neke razine na kojoj možemo igrati sa svim momčadima u ABA ligi i u Eurokupu. Mislim da Zvezda ove sezone nije nepobjediva. Prošle godine su bili dosta nadmoćniji. To se vidjelo i u drugim utakmicama, ne samo sa nama.

No, ove sezone imaju poneku slabu točku i mislim da, ako se nađemo u finalu, imamo tamo što tražiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.