KOŠARKA

Bosna bez kapitena: Rešidović otišao zbog dugovanja

Avaz Sport

16.3.2018

Edin Rešidović deceniju je, s kraćim prekidima, proveo u Košarkaškom klubu Bosna.

No, kako kaže, sada je vrijeme za definitivni rastanak s klubom, u čije je redove stigao kao 13-godišnjak, prošao sve selekcije i osvojio mnoge trofeje u mlađim kategorijama.

Teška situacija

Samo nekoliko dana uoči početka Lige za prvaka Bosne i Hercegovine dosadašnji kapiten Bosna-Royala raskinuo je ugovor sa sarajevskim “Studentima”. 

Za naš list potvrđuje da je razlog samo jedan, a to je teška finansijska situacija u klubu, odnosno značajna finansijska dugovanja prema njemu.

- Dobili smo u ovoj sezoni tri i po plaće, posljednju u januaru. Žao mi je što sam otišao, ali u ovom trenutku ne postoji drugo rješenje niti mogu više izdržati takvo stanje - kaže Rešidović.

Slobodan igrač

Skoro svake sezone, dodaje 23-godišnji bek, dešavaju se iste stvari.

- Tu sam tolike godine, a svaki put se desi isto. Dva puta sam klubu opraštao dugove, više ne želim niti mogu igrati džaba - dodaje Rešidović te naglašava da najveći teret uvijek padne na domaće igrače, koji su i ove sezone čupali klub iz ambisa.

Kao slobodan igrač, Rešidović namjerava pristupiti ekipi Bošnjaka iz Hadžića, koju vodi njegov otac Amir i za koju je ranije igrao. Hadžićane očekuje nastup u Ligi za opstanak Prvenstva BiH.

Što se tiče Bosne, kaže da je ponosan na dane koje je proveo u tom klubu, pogotovo kad se pogledaju uvjeti u kojima je ekipa često radila, a postizala dobre rezultate.

- Ako zanemarim ovu materijalnu stranu, moram reći da iz Bosne nosim lijepe uspomene, pogotovo na prijateljstva koja sam stekao kroz karijeru - rekao je Rešidović.

Prvo kolo Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše na programu je 17. i 18. marta. Bosna-Royal će u gradskom derbiju igrati protiv Sparsa.

Ostali parovi prvog kola su Kakanj - Zrinjski i Igokea - Široki.

Ući će u plej-of

Rešidović vjeruje da njegovi već bivši saigrači mogu uspješno završiti sezonu u domaćoj Ligi za prvaka.

- Bosna ima dobru ekipu, s dobrim igračima, sigurno će ući u plej-of, što bi bio dobar rezultat - rekao je Rešidović.

10

godina proveo je Rešidović u redovima  KK Bosna

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.