ABA LIGA

Čović: Brutalna krađa, oružana pljačka, Zvezda ne igra ako nam ne ispune ovaj zahtjev

Vijesti.me

14.4.2018

Crvena zvezda neće igrati utakmicu protiv Budućnost Volija večeras u Morači ukoliko se ne napravi sudijska ekspertiza.

- Nema definitivne odluke. Nećemo igrati ako se ne napravi sudijska ekspertiza. Mi ne priznajemo rezultat sinoćnjeg meča, jer se dogodila neviđena krađa, oružana pljačka u trećoj četvrtini - kazao je Ćović nakon sastanka sa čelnicima ABA lige.

Cijeli ambijent je pravio sudija Javor, od prve do posljednje sekunde, a on zna kako se rade specijalne operacije, perfidne, lopovske, rekao je Čović.

On je dodao da su sve specijalne operacije išle od Dragana Bokana.

- Sve je to krenulo od ovog Dragana Bokana - kao da mi nešto mutimo sa Žarkom Čabarkapom, sa Brankom Jovanovićem, predsjednikom sudijske komisije... Sve se radilo ispod žita. Svi koji se razumiju u košarku mogu da kažu - super, odradili su vas. Nisam u kontaktu sa Bokanom, zašto da razgovaram sa nekim ko me krade, a onda je to kao sve slučajno. Ovdje su veći razlozi - da predstavnik Srbije ne može da bude prvak ABA lige. I neću da budem ikebana u tome - rekao je Čović.

Na njegove konstatacije, čelnici ABA lige - "pretežno, do mjestimično šute".

- Ja sam predložio poligraf za sudije. Oni nisu htjeli ni da stupe u kontakt s nama. Postoje teorije koje daju analizu kada vidite da je čovjek nesiguran i kada je došao da vas pokrade. Majkić nije znao gdje je bio, on se plaši sebe, a ne da sudi o onakvom ambijentu. Šta govori njihovo ponašanje - da im je neprijatno, zato što imaju zadatak šta da urade i provedu - istaknuo je Čović.

On je, ipak, rekao da se rade normalne pripreme kao da će igrati.

- Vidjet ćemo da li ćemo dobiti ekspertizu. Oni su dobili naše mišljenje i sada čekamo - kazao je Čović.

- Zvezda ove sezone nije imala tretman kakav zaslužuje. Ne tražimo ništa da nam neko poklanja - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.