KOŠARKA

Sulejmanović se bori za plej-of

Avaz Sport

18.4.2018

Emir Sulejmanović predvodio je Breogan na putu povratka u prvu špansku ligu (ACB), a sada se vraća u Fuenlabradu, kojoj će pokušati pomoći da izbori plej-of vodećeg klupskog šampionata u Evropi.

Naš reprezentativni krilni centar (22) potpisao je prošlog ljeta dvogodišnji ugovor s Fuenlabradom, koja ga je potom posudila drugoligaškom Breoganu.

Sjajnu formu u dresu ekipe iz Luga u drugoj ligi (LEB Gold) krunisao je sa 20 poena u odlučujućoj pobjedi nad Iraurgijem (93:89), kojom je osiguran povratak u ACB.

- Prije nekoliko dana sam ostvario san, bio je to jedan od najboljih dana mog života i nikad ga neću zaboraviti. Veoma mi je teško što odlazim, jer sam, zaista, zavolio ovaj grad, navijače i saigrače. Ostat ćete u mom srcu zauvijek - poručio je Sulejmanović.

Emira sada s Fuenlabradom očekuje borba za plej-of španske ACB lige. Njegov klub trenutno sa Mursijom (omjer 15-13) dijeli osmo, posljednje mjesto, koje vodi u doigravanje za titulu.

- Za nas je važno da iskoristimo energiju i želju koju u igri pokazuje Sulejmanović. Iza njega je sjajna sezona u Breoganu. Mislim da je bio jedan od tri najbolja igrača u LEB Goldu - izjavio je sportski direktor Fuenlabrade Feran Lopez (Ferran).

Sulejmanović je u dresu Breogana bilježio prosječno 11,4 poena i 6,7 skokova za manje od 20 minuta po susretu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.