KOŠARKA

Velić: Ne znam hoću li ostati u Slobodi

Avaz Sport

19.4.2018

Dva mjeseca nakon što je završio misiju u Omladinskom košarkaškom klubu Sloboda, trener Ivan Velić otputovao je kući.

Hoće li i naredne sezone ostati na kormilu Tuzlaka, rođeni Livnjak nije mogao reći. Kaže da je nakon dva mjeseca intenzivnog rada svima potreban predah te dodaje da ima još dosta posla, a potrebne su i neke radikalne promjene.

Izborili opstanak 

- Kada smo razgovarali o dolasku u Tuzlu dogovor je bio da ostanem do kraja zadnje prvenstvene utakmice, te da poslije vidimo je li svaka strana zadovoljna i ima li interesa da se suradnja nastavi. Hoću li ostati, još ne znam.

S moje strane je korektno što ću o novom angažmanu prvo razgovarati s ljudima iz OKK Sloboda, pa onda eventualno s nekim drugim – izjavio je Velić za Fenu i dodao da će se vratiti u Tuzlu u prvoj polovini maja, kada će biti vođeni konkretni razgovori.

Velić je digao igru na viši nivo i Tuzlaci su izborili opstanak u Prvenstvu Bosne i Hercegovine.

U ovom poslu se neke stvari odmah vide. Ukratko, od mog dolaska upisali smo devet pobjeda uz četiri poraza od kojih su neki mogli biti i pobjede. Aktivno se radilo 45 dana i za to vrijeme odigrali smo 13 utakmica - podsjeća Velić. 

Loše stanje

Dodaje da nije bilo prostora za temeljitiji rad i promjene koje je smatrao nužnim. Momčad je zatekao u psihološki lošem stanju. 

- Trebalo ih je podići iz „mrtvih“, a nekim igračima, koji su do tada igrali na „kapaljku“, poput Muratovića, Ahmedovića i drugih „klinaca“, trebalo je dati više prostora. Isplatilo se i to mi je veći rezultat nego ostanak u ligi.

Barem tako mislim. Dići te momke velika je stvar, a neki od njih bili su na granici da se prestanu baviti ovim poslom – napominje Velić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.